OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarkoitukseni oli julkaista tässä postauksessa pelkkiä kuvia. Yhtäkkiä sormeni alkoivat kuitenkin kirjoittaa. Vaikka koetin eilisten suru-uutisten jälkeen välttää sanaa “kuolema”, siinä se nyt on. Olo on jotenkin tyhjä ja kylmä. Nuoren, elämäniloisen ihmisen menehtyminen koskettaa syvältä ja jotenkin pysäyttää. Vaikka emme sydänystäviä olleetkaan, hän soitti juuri minulle kuultuaan kriisistä työpaikalla ja lohdutti juuri minua, kun oloni oli surullinen. Pienten kohtaamistemme aikana ymmärsin, että juuri tuollainen ihminen tahtoisin olla. Välitön ja aidosti muista välittävä. En tarvitse osanottoja, ne kuuluvat hänen läheisilleen ja rakkailleen. Tahdoin vain kertoa, että noin ihanan ihmisen kuolema koskettaa ihmisiä todella laajalti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koetan jälleen keskittyä positiivisiin asioihin. On tärkeä osata arvostaa arjen pieniä iloja, kuten rauhassa nautittua aamukahvia, kaunista säätä työmatkalla tai vesisateen nukuttavaa ropinaa yöllä. Iltavuoropäivät, joina saa nukkua pitkään ovat lopultakin aivan yhtä mukavia kun aamuvuoropäivät, joiden illat jäävät vapaiksi. Ihmiset, jotka rientävät luoksesi apuun, kun lamppu palaa, parisuhde päättyy, flunssa iskee, televisio hajoaa tai itkettää muuten vaan, ansaitsevat kiitoksen siitä, että ovat olemassa. Ihmiset, joille teen mielelläni saman. Eikä se ole avuttomuutta, vaan välittämistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ymmärrän kuitenkin, mitenkään siis viittaamatta ensimmäisen kappaleen tapaukseen, miksi jotkut ihmiset palavat loppuun. Muihin keskittyminen johtaa pahimmillaan siihen, että pistää aina kaiken itsensä edelle. Myös itseään pitäisi osata auttaa ja arvostaa. Siksi lupailenkin vuodesta toiseen opettelevani kieltäytymisen jalon taidon. Liika on aina liikaa. Tässäkin kohtaa onneksi läheiset puuttuvat peliin ja suttaavat kalenterista turhat menot. Priorisointi on taito, joka jokaisen olisi hyvä opetella. Alkeiskurssilla opetellaan heti sitä kuuluisaa kieltäytymistä, mutta en ole varma, tulenko reputtamaan tämän kurssin jälleen kerran. Ainakin tulen antamaan sille kaikkeni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pidemmittä puheitta (hyvä se on tässä sanoa noin kolmen hyvin sekavan kappaleen jaarittelun jälkeen) valmistaudun lähtemään maalle. Peruin muutamankin varsin mukavan jutun loppuviikolta, kun on vaan kertakaikkisen pakko lähteä kotiin. Kai tämä on nyt sitä priorisointia. Syistä ei sen enempää, mutta palaillaan taas pian! Poroneule, jonka piti olla postauksen ainut aihe, on muuten H&M:n aleista. Tästä iloisten kuvien ja hieman alavireisen tekstin yhdistelmästä taisi tulla juuri sopivan neutraali postaus. Muistakaa välittää. :)