Sain eräästä tapahtumasta Specsaversin lahjakortin  ja lähdin katsomaan, mitä sillä saisi itselleen. Ensimmäinen ajatukseni oli napata lahjakortilla imagolasit, mutta laseja soviteltuani päätin tarkistuttaa näköni ja teetättääkin ihan kunnon silmälasit. Linssit tilattiin juuri minun silmilleni ja näölleni sopiviksi, ja linsseihini laitettiin vielä heijastumia vähentävät pinnoitteet. Omasta pussista meni lähes lahjakortin verran rahaa, mutta se oli täysin sen arvoista. Mutta millaiset lasit lopulta itselleni valitsin?

Tyyliguru Gok Wan, joka on erityisen tunnettu rohkeasta silmälasityylistään, suunnitteli yksinoikeudessa Specsaversille kehysmalliston, jonka tuotteisiin ihastuin jo niiden esittelytilaisuudessa. Mallisto sekoittelee 40-70 -luvun vaikutteita moderneihin muotoihin. Persoonallinen mallisto on silti hyvin käytännöllinen ja jokainen sitä tutkinut on lähes poikkeuksetta löytänyt omat suosikkipokat laajasta 21 kehysmallin valikoimasta. Malliston kaikki kehykset maksavat 149 euroa (hinnat sisältävät kahdet kehykset vakioyksiteholinsseillä). Tyylitaiturin suunnittelemaan GW by Gok Wan -kehysmallistoon voi tutustua täällä.

Toiset lasini ovatkin sitten hieman räväkämmät. Benettonin punaiset kehykset pistivät hyllystä heti silmiini ja sovituksen jälkeen en enää tahtonut laskea niitä käsistäni. Koska toiset lasini ovat hillityt, oli ihan perusteltua valita toisiksi kehyksiksi jotakin hieman näyttävämpää. Suosikkivärissäni, luonnollisesti. Olen haaveillut punaisista laseist siitä lähtien, kun hankin persikanväriset feikkilasini Oslosta. Benettonin upeita kehyksiä voi muuten selailla täällä.