Huomenta! Matkamme yksi kohokohdista oli ehdottomasti Viru Keskuksen katolta löytyvä The Rooftop Cinema. Ulkoilmaelokuvateatteri sijaitsi korkealla katolla enkä itse ole ainakaan kuullut, että Suomessa tai Suomen lähellä olisi vastaavanlaisia elämyspaikkoja. Oli siis mahtavaa päästä kokemaan tämä elämys ilmaiseksi, kiitos siitä!

Teatterissa oli tarjolla laadukkaita elokuvia (mm. Eyes Wide Shut ja A Clockwork Orange), joista meille näytettiin elokuva nimeltä Kolme. Teatterissa kaikki saavat omat kuulokkeet, jotta mahdollinen jutustelu ystävien kanssa ei häiritse muita katsojia. Teatterin baarista saa tilattua tarjoilijan pöytäänsä sytyttämällä pienen lampun pöydällä. En ole koskaan nähnyt yhdenkään tarjoilijan saapuvan niin nopeasti kuin meidän omamme tuolla teatterissa.

Katolta oli upeat näkymät Tallinnan kaduille, joita tulikin kuvailtua ahkerasti. Oli ihan pakko laittaa tähän postaukseen tuo yhteiskuvamme, ettei tämä blogimatka ala vaikuttaa siltä, että olin liikkeellä yksin. Meitähän oli reissussa siis Jonna, Mikaela, minä, Jenni, Anniina ja Iines. Kaikkiin muihin olinkin jo tutustunut ennen matkaa, mutta Mikaela ja Iines olivat aivan uusia tuttavuuksia. Mikaela lahjoi tiensä sydämeeni laivalta ostetulla “siittiölikööripullolla”, josta en tosin aio laittaa tänne kuvaa! :D

Katolta näkyi hotelli, johon majoituimme eli Nordic Hotel Forum. Neljän tähden hotelli sijaitsee keskellä kaikkea Tallinnan ytimessä. Siitä on lyhyt matka mm. Vanhakaupunki-kierrokselle, mutta myös yökerhot ja ravintolat olivat lähellä. Hotellissa on sekä kauneushoitola että rentoutuskeskus, ja hotellin aamiainen on laaja ja varsin herkullinen. Varsinkin pannukakut saavat meidän porukaltamme ison kiitoksen.

Meille majoitus oli maksettu blogimatkan vuoksi, mutta hotellin hintataso on hyvä sen palveluihin sekä sijaintiin nähden. Netin kautta varatuista huoneista saa vielä näköjään 25 euroa ennakkovarausalennusta. Pitänee pitää paikka mielessä tulevia matkoja varten, sijainti kun on kuitenkin eräs tärkeimpiä tekijöitä hotellia valitessa. :)