Arvatkaapa kuka kävi tänään aamupäivällä allekirjoittamassa vuokrasopimuksen uuteen asuntoonsa? Voi kyllä, minäpä hyvinkin! En voi oikein vieläkään uskoa, että onnistuin nappaamaan kodin itselleni noin hyvältä sijainnilta. Vielä kun kokisin sen valaistumisen, mitä elämälläni tahdon täällä Helsingissä tehdä, niin olisin aikamoisen lähellä tasapainoista elämää.

Ajattelin kaivella tällä viikolla käyttöön vaatteita ja asusteita, joita käytän hieman harvemmin, mutta joita tahtoisin käyttää useammin. Aloitin prosessin tänään valkoisilla puuukengillä, joiden raikas väri ja kiinnostavat ulkomuoto sopivat aivan täydellisesti kesään. Jalat vaan olivat viikonlopulta niin turvoksissa, että normaalisti sopivat kengät tuntuivat aika nafteilta. Vaihdoinkin puukkarit toisiin kenkiin iltapäivällä, kun jalkani alkoivat olla rakoilla. Oikeastaan vaihdoin koko asun illaksi, mutta se nyt ei ole olennaista.

toppi – H&M

rannekoru – Ideapaju (saatu)

farkut – Wrangler (saatu)

kengät – Moheda Toffeln

Joku kyseli kommenttiboksissa, onko asukuvissa näkyvien lipastojen päälle kasatuilla tavaroilla, jotka siis vaihtelevat kosmetiikasta kahvipodeihin, jonkinlainen funktiokin. Tahtoisin niin vastata, että tietysti on, mutta kun ei ole. Tilanne on vaan se, että pahimmillaan täällä on tavaraa olohuoneen lattian lisäksi myös keittiön lattialla sekä työtasoilla ja sohvalla. Seuraavana otan käyttöön lipastot eli niiden päälle kertyy tavaraa aika tasaiseen tahtiin. Näkisittepä lipaston sen kulman, joka rajautuu asukuvista aina pois.

Kysymyksestä ja varsinkin noista kahvipodeista tuli kuitenkin mieleeni raottaa hieman kahviharrastukseni nykytilaa. Keittiö on nimittäin työtasojen ja pistorasioiden osalta tosiaan niin ruuhkautunut, että keittelen aamukahvini olohuoneen lattialla sohvan edessä. Aiemmin saamaani kahvikoneeseen lähetetyt kahvipodit ovat siis olohuoneessa myös siksi, että käytän niitä nykyään siellä. Olen jo tykästynyt aamuiseen rutiiniini nautiskella aamukahvi sohvaan nojaillen ja läppäriä naputellen.:)