Pahoittelut, että tämä postaus on siirtynyt ja siirtynyt yhä pidemmälle. Tahdoin opetella käyttämään puhelinta mahdollisimman hyvin ennen sen julkista arvioimista. Koska Indiedaysin kamppispostauksista on voinut lukea jo puhelimen perustiedot, ajattelin esitellä teille suosikkisovelluksiani. Niitä kun riittää nyt, kun tuon sovelluskaupan eli Marketplacen käyttäminen on jo tuttua touhua.

Yleisiä fiiliksiä puhelimesta kertoilen vielä postauksen lopussa. Pahoittelut jo etukäteen mahdollisista ajatus- ja kirjoitusvirheistä, kirjoitan tätä yöllä silmät ristissä. Nokialta testiin saamani puhelin on siis Lumia 800 ja väriksi valitsin “yllättäen” pinkin. Myös puhelimen silikoniset suojakuoret ovat pinkit, mitään suojakalvoja en sen sijaan käytä.

Puhelimen vakiosovelluksia.

Treenitsempparini Endomondo on treenisovelluksena aika samaa tyyliä kuin puhelimesta vakiona löytyvä Sports Tracker. Ohjelmasta valitaan laji (kävely, juoksu, pyöräily jne.), sovellus paikantaa sinut ja sitten voitkin näpätä sen päälle ja aloittaa treenin. Treenin lopuksi napautat seuraamisen pois päältä ja saat yhteenvedon treenistäsi. Itse seurailen tällä lenkkieni matkaa kartalla ja kilometreina sekä keskivauhtiani.

Netti on kätevä apua, jos pitää selvittää jotakin nopeasti. Erillinen hakuohjelmakin tästä puhelimesta tosin löytyy. Tämä luuri on muuten ensimmäinen puhelin, jolla luen blogeja. Se on paljon se!

WordPressillä voi blogata, jos tulee pakottava tarve päästä kertomaan teille jotakin eikä 100 kilometrin säteellä ole ainuttakaan tietokonetta. Blogiin ei siis tarvitse kirjautua hankalasti nettiselaimella, vaan tällä sovelluksella voi suoraan hallinnoida omaa blogia.

Vakiosovelluksia ja jälkikäteen ladattuja omia sovelluksia.

Facebookia käytän Ihmiset-sovelluksen kautta melkeinpä koko ajan. Kavereiden uusimmat kuulumiset näkee nopeasti selaamalla ja statuksia sekä kuvia voi tietysti kommentoida. Myös Minä-sovellus soveltuu “naamakirjailuun” ja sen kautta päivittelenkin usein tilaani ja sijaintejani. Samainen sovellus näyttää viimeaikaiset omaan profiiliin liittyvät tapahtumat.

Nokia Musiikki tarjoaa käyttöön mm. erilaisia radiosoittolistoja. Paras ominaisuus sovelluksessa on, että sieltä voi ladata haluamansa genren soittolistan käyttöönsä vaikkapa lenkkimusiikiksi – ja vielä ihan ilmaiseksi! Tykkään.

Just Dance 3 Autodance vilahtikin jo blogissani, mutta sitä on pakko hehkuttaa lisää. Sovellus muuntaa kenen tahansa ihmisen tai eläimen (kyllä, kokeiltiin kissalla) villiksi tanssiesitykseksi, jonka voi videona jakaa vaikka edelleen Facebookiin kavereiden naurettavaksi.

Pieni sovellusvalikko, josta tärkeimmät sovellukset voi siirtää isoon näyttöön.

Ja sitten niihin yleisiin tuntemuksiini puhelinta kohtaan. Puhelin on looginen ja sitä on helppo käyttää. Sen muotoilu miellyttää silmää samoin kuin värivalikoima, vaikka valikoima onkin hieman suppea. Silikonikuorilla voi kuitenkin vaihdella puhelimen väriä helposti. Lumiaan on saatavilla sovelluksia ihan joka lähtöön, joten puhelimesta on helppo tehdä juuri sellainen kuin mitä itse haluaa ja tarvitsee. Muuntautumiskykyinen puhelin on personal trainer, navigaattori, musiikkisoitin ja paras ystävä samassa paketissa.

Puhelin sopii ihmiselle, joka tykkää olla yhteydessä muihin helposti. Tästä syystä en ihmettele, että moni bloggaaja on ihastunut tähän luuriin. Koska pidän puhelimesta kovasti ja pelkkä hehkutus on varmasti rasittavaa, voisin seuraavaksi keskittyä enemmän niihin muutamaan huonoon puoleen, joita puhelimesta testikäytössä löysin.

Lukittu puhelin ja omistajan valitsema taustakuva.

Negatiivisina puolina voisin mainita sen, että vaikka akun kesto paranikin uusimman päivityksen myötä, jatkuva lataaminen ärsyttää välillä. Tämänkin älypuhelimen kanssa on siis normaalia, että puhelin ladataan joka yö. Arvostaisin myös todella, jos “pimeän” puhelimen näytössä näkyisi, onko minua koeteltu tavoittaa. Nyt puhelin/näyttö täytyy avata ennen kuin vastaamattomat puhelut ja viestit näkyvät. Olisi ihana voida vain vilkaista näyttöä ja todeta tilanne. Kertokaa ihanat, jos olen vaan niin pöllö, etten osannut säätää tätä ominaisuutta käyttöön!

Ei muuten ollut maailman paras idea synkata puhelinta vanhaan Windows Live -tiliini. Jouduin postamaan jälkikäteen kymmeniä mese- ja chatkavereita vuosien takaa yhteystiedoistani, kun puhelin synkronoi ne osoitekirjaani. Ja sitä tiliähän ei sitten voinut vaihtaa jälkikäteen eikä synkronointia luonnollisestikaan peruuttaa. Helpommalla pääsee siis, kun luo uuden tilin puhelinta varten. Näin sähköpostikin on helpompi pitää spämmivapaana. Tämä jakaa varmasti mielipiteitä, mutta kukin tavallaan.

Rakas ja uskollinen puhelin.

Tätä trendikästä “palapelipuhelinta” pääsee muuten testaamaan Microsoftin Facebook-sivulla, jos joku miettii uuden kaverin hankkimista. Pahoittelut vielä kerran tämän postauksen venymisestä sekä viivästymisestä! Sähköpostinne ja kommenttinne pitivät aiheen kyllä mielessäni koko ajan, mutten kuten sanoin, tahdoin tutustua puhelimeen ensin kunnolla. Toivottavasti pitkä postaus hyödytti sitä odottaneita. Kysymyksiä saa esittää, mutta en lupaa, että osaan niihin näin suorilta käsin vastata..:)