Kävin tänään aamupäivällä yhteistyökumppanini Lady Linen tarjoamassa kehonkoostumusmittauksessa. Olen vielä vähän kipeä, joten kunto-ohjelmaa ei samalla tehty, mutta siihen palaillaan kyllä myöhemmin. En ollut koskaan aiemmin joutunut tutustumaan kehonkoostumukseeni, joten jännitin hieman, kuinka mittaus tehdään. Sain ohjeet valmistautumiseen hyvissä ajoin.

Kehonkoostumusmitaukseen valmistautuminen:

  • Älä juo alkoholia 48 tuntia ennen mittausta.
  • Vältä kovaa harjoittelua 12 tuntia ennen mittausta.
  • Vältä syömistä ja juomista 4 tunnin ajan ennen mittausta.
  • Tyhjää rakko 30 minuuttia ennen mittausta.
  • Vältä nesteenpoistolääkitystä 7 päivän ajan ennen mittausta.

Itse mittaus kesti vain puoli minuuttia ja se tapahtui käytännössä niin, että seisoin eräänlaisella laitteella ja puristin kahta kahvaa käsissäni. Ei siis mitään läskien puristelua niin kuin old school -rasvaprosentinmäärityksessä. Sitähän nimittäin luonnollisestikin hysteerisenä ihmisenä odotin!:D

Tulokset eivät päässeet kovin pahasti yllättämään. Kaikki oli “normaalia” ja paino noussut tämän parin kuukauden holtittomuuden seurauksena juuri niin kamalasti kuin mitä arvelinkin. Nestetasapaino oli yllättävän hyvä, vaikka juon nestettä poistavia kofeiinijuomia aivan liikaa. Tästä on hyvä lähteä tavoittelemaan entistä kuntoa, kun on konkreettisia lukuja, joita verrata toisiinsa vaikkapa kuukauden päästä. Mitään tiettyjä tavoitelukuja en ole määritellyt, kunhan yhdet lempparifarkut vaan mahtuisivat taas jalkaan. Se riittää.

Mittauksen suorittanut Marja antoi vielä ystävällisesti mukaani terveellisen aamujuoman reseptin, jolla kuulemma pysyy jatkossa flunssa kaukana. En ole vähään aikaan jaksanut blendailla näitä viherpirtelöitä, mutta nyt kävin heti paluumatkalla ostamassa lähikaupasta ruukun salaattia, hunajaa ja marjoja. Sitä ennen nautiskelin kyllä vielä viimeiset laskiaispullat Ninan kanssa ennen uuden ja paremman elämän alkua.;)