Koska kiharrusvehkeet loppuivat kesken, kasasin vielä yhteenvedoksi teemaviikosta yleisen kiharapostauksen. Olisin tietysti voinut pyhittää sunnuntain muotoilurautakiharoille, mutta koska en vieläkään osaa sellaisia tehdä, kirjoitin sen sijaan tämän postauksen. Muistuttaisin jälleen, että postaus perustuu minun kokeilemiini tuotteisiin, joten mikään faktapankki se ei ole. Haluan vain tarjota vinkkejä niille, jotka sellaisia kaipaavat.

Jotta kiharoista tulee sellaiset kuin haluat, pitää ensin valita oikeanlainen kiharrin. Tarjolla on nykyään rautoja joka lähtöön ja lisäksi vielä lämpörullia ja muita kiharakääryleitä. Erilaisilla nutturoillakin voi loihtia kiharoita ja toki niihin pätevät nämä samat tuuheutusvinkit yms., jotka tulen kohta jakamaan. Joka tapauksessa, mitä pienempää kiharaa tahdot, sitä pienemmän kiharrustikun valitsen. Tasaisia kiharoita haluavat ohjeistasin puristavien tuotteiden luokse ja sekaisempaa sekä epätasaisempaa loppulostasi tavoittelevat muotoiluraudan tai tikun luokse, sillä niillä voi säädellä syntyvää kiharaa helpommin.

Kiharrusoperaatiossa tarvittavat muotoilutuotteet ovat yhtä tärkeitä kuin hyvä kiharrusväline. Kiharoiden pohjalle kuiviin hiuksiin suihkitaan (tai kosteisiin hiuksiin levitetään) tietysti lämpösuoja*. Se estää hiusten pahimmat kärsimykset. Valmiit kiharat kiinnitetään hiuslakalla sekä siinä vaiheessa, kun ne jäähtyvät, että siinä vaiheessa, kun ne on harottu sormin auki. Parhaiten toimii joustavaa pitoa tarjoava lakka, joka ei koveta kiharapilveä koppuraksi, vaan jättää sen liikkuvaksi ja kimmoisaksi.

Kun puhutaan kiharan pysyvyydestä, lämpösuojaa ja hiuslakkaa tärkeämpi aine on kuitenkin kiharaneste. Kun lämpösuoja on kuivunut ja on aika aloittaa kiharrus, vedetään esiin se taikaneste, jolla kiharat pysyvät vaikka viikon. Tätä suihkautetaan kiharrettavaan hiusosioon juuri ennen kiharruta. Olen todennut tuon Tigin Uptightin maailman parhaaksi kiharanesteeksi. En ole vielä löytänyt sen veroista tai sitä parempaa, mutta pian pitäisi. Kiharanesteen valmistus on nimittäin lopetettu ja tämä on vimeinen pulloni. Siksi se ansaitsi ihan oman kuvan eikä ollut edellisessä kuvassa muiden muotoilutuotteiden kanssa.

Kiharrettavan hiusosion koko on asia, joka vaikuttaa kiharan loivuuteen yllättävän paljon. Alla olevassa kuvassa tuo edessä oleva osio on noin puolet ohuempi kuin sen takana häämöttävä. Etukihara onkin selkeä ja tiivis korkkiruuvi, kun taas takana näkyvä muistuttaa enemmänkin lainetta. Sillä, kihartaako suoraa vaiko kieputettua hiusosiota, voi vaikuttaa lopputulokseen. Kokeilkaa ja hämmästykää!

Kun hiukset on saatu kiharrettua, alkaa kiharoiden muotoilu haluttua lopputulosta kohti. Valmiisiin kiharoihin saa tuuheutta suihkuttamalla tukkaan hiuslakkaa pää alaspäin ja pöllyttämällä samalla kevyesti päänahkaa. Tässä vaiheessa voi valita joustavaa pitoa tarjoavan sijaan kiiltoa antavaa lakkaakin, jota sitten suihkauttaa vielä hiusten päälikerroksiin. Myös hiuspuuteri* tyvessä tuo lisävolyymia. Sileämmät kiharat taas saa puristelemalla valmiita kiehkuroita ja suihkuttamalla niihin samalla hiuslakkaa tai kiharoiden erittelyyn tarkoitettua geelisuihketta alias “puristelugeeliä”.

Siinä oli kiharaneuvo poikineen, lisää saa mieluusti jakaa kommenttiboksin puolella. Hiustyyppi tietysti vaikuttaa tässäkin asiassa hurjasti, joten kaikki vinkit eivät välttämättä toimi kaikilla. Joillakin hiusten pöyhiminen saattaa latistaa kiharaa ja muuta nurinkurista. Mutta (kuten asiassa kuin asiassa) kokeilemalla oppii!:)

(*-merkityt tuotteet saatu)