Olin jo unohtanut omistavani tämän Babylissin puristuskihartimen! Olen kutsunut tätä pitkään korkkiruuvikiharimeksi, sillä kihartimen “hiusura” on täydellisen korkkiruuvin muotoinen. Tämä toimii siis niin, että hiusten latvat laitetaan raudan alareunassa olevan klipsin alle, minkä jälkeen raudassa olevaan korkkiruuviuraan kieputetaan pieni osio hiuksia. Sitten korkkiruuvi liikkuu kihartimen seinämää vasten niin, että hiukset puristuvat kuumien osien väliin. Hetken puristuksen jälkeen kihara vapautetaan ja siirrytään seuraavaan osioon. Maailman huonoin selitys, mutta toivottavasti ymmärsitte.

Tämä onkin muuten ainut kiharruslaite, jonka kanssa tuli jonkinlaisia ongelmia. Siis tavallaan. Tämä on nimittäin sellainen laite, että kiharrettavan hiusosion kokoa ei oikein voi päättää, sillä vain tarpeeksi pieni osio mahtuu puristukseen. Myös hiusten pituus on tärkeää huomioida, sillä kierteisiin mahtuu vain tietty pituus hiuksia. Minun hiukseni ovat siinä rajoilla, saako ne kiharrettua kokonaan. Myös kihartamisen hitaudesta ja latvojen rumuudesta (klipsin vuoksi) tulee pitkä miinus.

Lopputulos ei ole mitenkään erityinen, vaan se muistuttaa jopa aika paljon pienellä kiharrustikulla tehtyjä kiharoita. Tällä raudalla lopputulos on tosin himpun verran “korkkiruuvimaisempi”, mutta sen saavuttamiseen menee tosiaan huomattavasti enemmän aikaa ja vaivaa – sitäpaitsi tuon puristusnapin painamisesta tulee sormi kipeäksi. En suosittele!:/