Bloggailua reaaliajassa? No nyt on meikäläinen sekaisin! Mietiskelin tässä postauksessa mennyttä vuotta 2011, mutta samalla suunnittelin jo tätä uuttakin. Lupasin kirjoittaa erillisten postauksen kymmenestä tärkeimmästä tavoitteestani ensi vuodelle ja siitä, miten nuo tavoitteeni aion saavuttaa. Listan loppupäässä (okei, jo puolivälissä) tavoitteiden keksiminen alkoi olla hankalaa. Lopulta sain kuitenkin tavoitelistani valmiiksi.

1. Aion selvittää, mitä tahdon tehdä “isona”. Tässä minua auttaa coaching-uravalmennus, sillä sen avulla olen jo voinut sulkea pois muutaman vaihtoehdon. Toivon, että kun tarpeeksi vaihtoehtoja on karsittu pois, jäljelle jää se oikea polku, jota lähteä kulkemaan. Oli se sitten uusi opiskeluala, työpaikka tai vaikka kotiäiteys.

2. Aion opetella viettämään enemmän aikaa yksin. Tällä hetkellä elämässäni on pari hyvää ystävää, joihin turvaudun aina yksinäisyyden iskiessä. Nyt pitäisi opetella selviämään ilman heitä, sillä Jyväskylään ei ihan parissa minuutissa kävellä avautumaan, toisin kuin parin korttelin päähän ennen. Ja ei, netti ei ole sama asia. Jatkossa voisin siis käydä vaikkapa yksin kaupungilla syömässä enkä aina ruinata itselleni seuraa.

3. Aion keksiä itselleni vähintään yhden uuden harrastuksen. Sellaisen, josta saa voimaa ja jonka parissa voi rentoutua. Saa nähdä, tuleeko kevättalven puolimaratonitreenistä sellainen. Jos ei, keksin jotakin muuta.

4. Aion tutustua uusiin ihmisiin. Olen yllättävänkin hitaasti lämpiävää sorttia, vaikka minusta kuulemma puheliaan ja sosiaalisen mielikuvan saakin. Tämä on yksi luonteenpiirteeni, jota voisi viilata, sillä olisi kiva tutustua uusiin ihmisiä, kun niin suuri määrä vanhoja siirtyy kauemmaksi minusta. Tai siis minä siirryn kauemmaksi heistä.

5. Aion säästää enemmän. No niin, tulisikohan tässä sitten ensimmäinen oikeasti viisas tavoite. Lopetin jossakin vaiheessa säästämisen ja aloin siirtää palkastani vastaavan summan Plan-kummityttöni tueksi, mutta nyt pitäisi miettiä taas vähän omaakin napaa. Jo yksi kunnon ravintolaillallinen kuussa vähemmän pienentäisi kulutusta niin, että säästäminen voisi taas jatkua.

6. Aion opetella vähemmän pitkävihaiseksi. En unohda helpolla ihmisten selkäänpuukotuksia, mutta joskus olen hieman liiankin ehdoton. Opettelen siis antamaan asioita anteeksi, sillä tahtoisin itsekin virheideni jälkeen uuden mahdollisuuden enkä ikuista LUUSERI-leimaa otsaani.

7. Aion kertoa enemmän tuntemuksiani ääneen. Olen opetellut pahan tavan vain hymyillä hiljaa silloinkin, kun pitäisi sanoa jotakin. On ihan hyvä, että teini-iän töksäyttely laimeni, mutta itseään pitää puolustaa, joten sanainen arkku saisi aueta täällä hieman useammin.

8. Aion välittää entistä vähemmän merkityksettömien ihmisten mielipiteistä. Olen oppinut tähän jo ihan kivasti, mutta vielä olisi vara parantaa. Jos joku omassa elämässään epäonnistunut koettaa heikentää sinun uskoasi omaan itseesi, miksi kuuntelisit häntä? No niinpä.

9. Aion vaihtaa vaatekaapista monta “ihan kivaa” yhteen “ihanaan” vastaavaan. Tämäkin prosessi on jo edistynyt hyvin, mutta vielä on varaa vähentää. Varsinkin juhlamekoissa, krhm! Voisin siis ottaa vanhan säännön käyttöön ja jokaista uutta vaatetta kohden heittää kaksi vanhaa vastaavaa pois.

10. Aion antaa rakkaudelle mahdollisuuden. En ole ollut ihan rehellinen sinkkukiukuttelussani täällä, itsessäni on nimittäin sillä rintamalla aika suuri vika. En ole suostunut treffeille tai antanut uusille ihmisille mahdollisuutta tutustua minuun. Tänä vuonna aion laskea suojamuurejani hieman ja takoa kallooni sen, ettei rakkaus pääse hiipimään elämään, jos oven pitää visusti lukossa.

(kuvat kesältä 2011)