Nappasin viime viikolla junalukemiseksi Ruotsin dekkariakatemian Paras esikoinen 2007 -tittelin kahmaisseen jännnityskirjan. Ruotsalaiset kirjoittavat niin hemmetin hyviä dekkareita, että niiden suhteen joutuu harvoin pettymään. Tälläkään kertaa niin ei käynyt, vaan toisen maailmansodan ajoista nykypäivään ulottuvalla tarinalla oli minuun juuri niin hyytävä vaikutus kuin tahdoinkin. Tarina kietoutuu pienen pojan katoamisen ympärille ja lähtee purkautumaan, kun mysteeri alkaa ratketa kaksikymmentä vuotta myöhemmin. Kirjan nimi on Hämärän hetki ja sen on kirjoittanut Johan Theorin.

Sitten viikon viimeiseen unohtuneeseen vaatteeseen. Pukeuduin tänään sunnuntain asuun uudelleen, koska en saanut sitä silloin kuvattua. Nukuin nimittäin yhteen ja vietin myötätuntodarrapäivää ystäväni sohvalla kebabista nautiskellen. Koska tänään on (eli siis oikeasti eilen oli) viimeinen unohdusvaatepäivä, päätin ottaa käyttöön jotakin vähän erityisempää. Nimittäin unohduskengät.

Ostin nämä mustat nahkakaunottaret sovitettuani Veeran bikereita ja ihastuttuani kenkien yksinkertaiseen malliin välittömästi. Pitäisin näitä varmasti aina, mutta kengät ovat viettäneet nyt jo kuukausia suutarikasassa. Niitä pitäisi hieman venyttää, jotta ne olisivat käytössä pehmeämmät. Kun sen saisin aikaiseksi tehtyä, käyttäisin näitä varmaankin kerran viikossa.:)

neule – H&M

paita – Panic in Paradise (saatu)

farkut – Seppälä

laukku – Asos

kengät – Clou

Kuvasta ehkä huomaakin, että vietin päivän yliopistolla. Siksi saatte nauttia harvinaisesta herkusta eli jonkun muun ottamasta asukuvasta. Sen verran ahkera olin vahingossa, että kirjoitin 10 sivua kandia neljässä tunnissa. Kannatti herätä, ihan kirjaimellisesti! Taidan huomenna tehdä saman tempun, niin saan lisää rästijuttuja kirjoiteltua hyvässä seurassa.

Jos joku ei muuten ole vielä sivupalkistani huomannut, sain vihdoinkin toissapäivänä lisättyä ne mustat ylipolvensaappaat Huuto.nettiin! Kyselyistä kengistä tuli sekä blogiin että sähköpostiin niin paljon, että ajattelin laittaa ne reiluuden nimissä kaikkien saataville huudettavaksi. Puolikas päivähän siinä kohteen lisäämisessä menikin, kun Huutis “vähän” kettuili ja kaatuili. Terkkuja vaan ylläpidolle. Jos joku ei siis ole vielä huomannut, kenkiä voi huutaa täällä ja huutoaika on lyhyt, jotta ehdin postittaa ne ennen joululomaa.:)