Kerrotaan heti alkuun, että minä en tarvitse silmälaseja näköni vuoksi. Ostin joskus lukulasit pienillä tehoilla, koska tenttikirjojen fontti oli kokoa lilliputti. Omistan myös imagolasit muovilinsseillä, koska tykkään pitää niitä asusteina. Olen aina halunnut kokeilla värillisiä piilolinssejä, mutta en ole uskaltanut hankkia niitä, koska piilolinssien laittaminen kuulosti epäilyttävästi ydinfysiikalta. Myös linssien valinta epäilytti, koska aikanaan linssien väri oli niin heikko, ettei ruskeissa silmissä näkynyt mikään hentoinen väri.

Nyt tilanne kuitenkin toinen ja uskaltauduin lutraamaan piilolinssinesteellä ja räpäläämään silmiini värilliset linssit. Mitenkään helppoa se ei ollut, vaikka opasta tarkkaan seurasinkin. Linssit olivat välillä kaksinkerroin, roikkuivat ripsissä tai pyörivät lattialla. Kun vihdoin sain linssit silmiini, kesti kauan ennen kuin näköni tarkentui. Ja toisen linssinhän jouduin asettamaan uudelleen, koska se irtosi, kun puuteroin liikkuvaa luomeani meikkipohjaa tehdessäni. Krhm.

Oikea silmieni väri näkyy vaikkapa tässä postauksessa, se on himpun verran vihreään taittava ruskea. “Täysvihreät” silmät ovat kyllä kivaa vaihtelua, mutta en silti vaihtaisi omia silmiäni näihin. Kokeiluun saamani piilolinssit ovat onneksi sellaiset, että niitä voi käyttää uudelleenkin, joten tulen kokeilemaan elämää vihreäsilmäisenä vielä monta kertaa. Vaihteluhan vaan virkistää!:)