Long time  no see! Löysin vihdoinkin aikaa jatkaa näiden pienten putiikkien esittelyä postaussarjassani. Tällä kertaa vuorossa on syksystä 2007 asti varsinkin ekomuodin ystäviä ihastuttanut ViettoMinna Kaartisen perustama muotimerkki koostuu pääosin ekologisista materiaaleista, kuten kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista, luomupuuvillasta ja bambusta. Kaikki Vietto-tuotteet valmistetaan 100 % eettisesti Suomessa.

Mallistot sisältävät pääasiallisesti naisten vaatteita, asusteita sekä koruja, mutta myös sisustusjuttuja on tarjolla. Merkin ideologiana on tuottaa innovatiivista ja raikasta ekomuotia, joka ei kuitenkaan huuda ekologisuuttaan ulkoisesti, vaikka se hyvin tärkeä tausta-arvo merkillä onkin. Vieton Brand New! -erikoismalliston vaatteet taas ovat yksittäiskappaleita tai pieniä sarjoja, jotka on valmistettu uusista materiaaleista.

Vieton kotisivut ovat helpot ja loogiset käyttää. Iso plussa tulee siitä, että valikot ovat sekä suomeksi että englanniksi. Blogimuotoisilta nettisivuilta löytyy kuvia Vieton mallistoista, lisätietoa erikoismallistoista (kuten ReUse Republic, jonka ideasta yleisesti voi lukea lisää vaikkapa täältä) sekä esimerkiksi vierailevien suunnittelijoiden taidonnäytteitä. Tuotteita ei siis myydä nettisivuilla, vaan niitä on myynnissä pikkuputiikeissa ympäri Suomea. Vieton tuotteita voi ostaa myös Etsyn-kaupan kautta täältä, joten tilaaminen onnistuu helposti ulkomaillekin.

Minun makuuni Vieton tuotteet ovat tyylikkäitä ja toimivia perustuotteia, joissa on kuitenkin jotakin extraa. Mallistot eivät ole liian erikoisia tai outoja, mutta toimivat silti tehokkaina huutomerkkeinä asuissa. Toisin sanoen mallistoissa ei ole yritetty liikaa, vaan niissä on luotettu yksinkertaiseen tyyliin pienellä twistillä. Itsekin pidän siitä, ettei näistä ihanuuksista tule ensimmäiseksi sellainen olo, että “tässä tätä ekomuotia nyt olisi“. Sitä voi olla ekologisempi ilman, että sen kirjoittaa tussilla otsaansa.:)