Yksi trendijuttu, jonka suhteen käänsin kelkkani täysin, oli feikkilasien käyttäminen. Pyörittelin alkuun silmiäni niitä käyttäville ihmisille. Miksi ihmeessä joku, jonka näkö on kunnossa, haluaisi silmälasit? Kerran Oslossa erehdyin kuitenkin kokeilemaan feikkilaseja ja se oli menoa se. Pidin siitä, miten pokat muuttivat kasvojeni piirteitä korostaen toisia ja häivyttäen toisia ominaisuuksia. Olin ihastunut ja hankin itselleni persikanväriset muovilasit ilman vahvuuksia.

Pidän silmälaseja käyttäviä ihmisiä yleisesti ottaen tyylikkäinä ja en panisi yhtään pahakseni, vaikka feikkilasikokoelmani hieman kasvaisi. Siksi suostuin innolla mukaan Specsaversin kampanjaan levittämään sanaa eräästä kilpailusta. Tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävän Suomen sähäkin silmälasimalli -kisan voitti viime vuonna itse asiassa entinen koulukaverini Tampereen yhteiskoulun lukiosta. Tänäkin vuonna kaikki 16 vuotta täyttäneet, jotka tuntevat itsensä vetäviksi pokat päässä, voivat osallistua kisaan ja minä aion painostaa sähäköitä lukijoitani osallistumaan. Olen ennenkin huomauttanut, että lukijoillani on kummallisen hyvä arpa- ja kilpailuonni, joten nyt kokeilette sitä!

Osallistumiseen tarvitaan kaksi kuvaa. Toisessa keskitytään kasvoihin ja toisen on oltava kokovartalokuva. Molemmissa kuvissa täytyy olla silmälasit päässä. Kuvissa arvostellaan tyyliä, persoonallisuutta ja silmälasivalintoja, joten niihin kannattaa todella panostaa. Ja tosiaan, näkösi voi olla vaikka täydellinen, kunhan lasit pukevat sinua. Itsensä voi kuvauttaa myös Specsaversilla, jos kotoa ei silmälaseja satu löytymään. Osallistua voi siis tällä sivustolla ja aikaa on elokuun loppuun asti.

Entäpä ne palkinnot sitten? Kaikki kymmenen finalistia palkitaan ja kolme parasta saavat erityisen upeat palkinnot, jotka voi halutessaan kurkistaa tuolta kilpailujen nettisivuilta. Voittajaa odottaa sopimus mallitoimisto Portfolion kanssa, “model makeover”, mallikansiokuvaus huippukuvaaja Kira Gluschkoffin kanssa sekä kahden hengen luksusloma New Yorkiin. Joko kaivelette niitä silmälaseja esiin ja virittelette kameraa?:D

Tiesittekö muuten, että erään tutkimuksen mukaan jopa 96 % ihmisistä voisi rakastua rillipäähän? Poissa ovat ne ajat, jolloin silmälaseista kiusattiin ja niitä pidettiin rumina ja noloina. Nykyään silmälaseilla voi itse asiassa jopa lisätä seksikkyyttä, joten vaakakuppi on kääntynyt täysin ympäri. Siksi SSS-tapahtuman Facebook-sivustolta löytyy nyt myös varsinaisen kilpailun oheen kehitetty leikkisän romanttinen kisailu, joka vaihtuu kuukausittain. Kannattaa siis tykätä tapahtumasta ja osallistua kilpailuihin Facbookissa!

Tähän loppuun tahtoisin ihan mielenkiinnosta kysyä, kuinka moni teistä käyttää silmälaseja. Tein tuohon sivupalkkiin kyselyn ja toivoisin, että vastaisitte siihen. Kommenttiboksissa saa tietysti myös kertoa tunteistaan silmälaseja tai vaikkapa feikkilaseja kohtaan.:)