Juon nykyisin niin paljon kahvia, että välillä pitää nollata makuhermoja jollakin vähän erilaisella juomalla. Tätä juomaa tilaan usein Coffee Housessa, mutta teen tätä myös välillä itse. Kyseessä on mausteinen teejuoma, joka on helppo valmistaa. Jos ette ole koskaan maistaneet tätä, maistakaa ihmeessä, mutta tilatkaa tämä kahvilasta ennen kuin yritätte kotona. Muuten ei voi tietää, miltä sen kuuluu maistua!:D

chai latte 3

Chai Latte

kupillinen kiehuvaa  rasvatonta maitoa

1 pussi mustaa (Chai- tai maustamatonta) teetä

mausteeksi inkivääriä, maustepippuria, kanelia, pomeranssinkuorta sekä kardemummaa (eli piparimausteita)

sokeritonta makusiirappia (esim.kaneli sopii, itse käytin valkosuklaata)

Valmista juoma kiehauttamalla maito kattilassa. Vispaa maitoa samalla, jotta se vaahdottuu hieman eikä pala niin helposti pohjaan. Kaada maito kuppiin ja laita teepussi hautumaan siihen. Laita mausteet suodatinpussiin ja pussi maitokuppiin. Anna hautua noin 5 minuuttia, poista tee- ja suodatinpussi ja mausta makusiirapilla. Myös tavallinen siirappi, hunaja tai fariinisokeri sopivat maustamaan tätä juomaa.

Voit lisätä valmiin juoman päälle vielä lisää maitovaahtoa. Maitovaahtoahan saa helposti mm. ravistamalla rasvatonta maitoa tyhjässä maitotölkissä. Toimii niin kuumalla kuin kylmälläkin maidolla, mutta tosiaan parhaiten rasvattomalla.

chai latte 2

Olen postannut tämän herkullisen juoman ohjeesta yhdenlaisen version jo aiemminkin. Lisäksi tykkäsin joskus juoda tästä myös kylmää versiota, se toimi kivasti varsinkin kesähelteellä. Maistakaa ihmeessä!

chai latte 1