IMG_8683

Koska edellinen Starbucks-postaus kirvoitti niin paljon iloisia kommentteja, jatkan aiheesta vielä hieman. Sain kutsun kahvitapahtumaan, jossa Starbucksin edustajat kertoivat hieman lisää kahveistaan. Nämä kahvialan ammattilaiset kertoivat kahvilajikkeidensa laadunvalvonnasta, eettisistä aatteistaan sekä tietysti uusista tuotteistaan.

Minun mielikuvani tästä kahviketjusta muuttui ainakin paremmaksi. Olen saattanut alentua tuomitsemaan tämänkin ilman mitään faktoja kategoriaan “ostetaan halvalla, myydään kalliilla“, mutta olen ollut hyvin väärässä. Maistaja, joka jo nuuhkaisemalla kahvipapuja voi kertoa, että säkki, jossa ne on säilytetty on ollut 2 % liian kostea, ei päästä mitä tahansa sontaa läpi. Ja tuskinpa uskollinen asiakaskunta pysyisi niin uskollisena, jos kahvien laatu vaihtelisi tai olisi muuten kyseenalaista.

IMG_8680

IMG_8689

Pääsimme maistelemaan erilaisia kahvipaahtoja ja -laatuja kuin ammattilaiset konsanaan. Tunnistimme kahvista vivahteita ja sivumakuja kuten sieniä, suklaata ja sitrusta. Kahvi opetettiin ryystämään kunnolla, jotta makupartikkelit leviävät koko suuhun ja kaikkiin kielen osiin. Pappani on siis ollut oikeilla jäljillä opettaessaan minua pienenä ryystämään kahvia kovaan ääneen!:D

IMG_8681
Erilaisten paahtojen lisäksi saimme tottakai maistella myös juuri Suomeen lanseerattuja kahvijuomia. Yritin kovasti valita niistä itselleni suosikkia, jota voin suositella, mutta kaikki maistuivat herkullisilta. Kuvan Doubleshot taitaa silti viedä yhdessä Seattle Latten kanssa voiton. Olisin tosin toivonut, että edes yksi lanseeratuista juomista olisi ollut sokeriton. Noissa kahvijuomissa oli keskimäärin 75 % maitoa, 20 % Arabica-kahvia ja 5 % sokeria.

IMG_8687

IMG_8692

Kahvitapahtumasta jäi kirjaimellisesti hyvä maku suuhun. Saimme mukaamme erilaisia kahveja ja jopa pienen kahvinvalmistuslaitteen, jonka isosiskon voi bongata noista ylemmistä kuvista. Kirjoittelen niistä lisää, kunhan olen hankkinut kahvimyllyn ja pääsen testailemaan niitä. Ja kyllä, suoritan makutestit saamastani jättimäisestä Starbucks-mukista!<3