Tämän viikon luen tosiaan tenttiin eli asukuvia ei varmaankaan hirveästi tule otettua. Tuskin teitä yöpukuni tai kotihaalarini kiinnostavat. Koska ruokateemaviikkoni päättyi hieman kesken, julkaisen viikonloppuna kehitellyn herkkuohjeen nyt hieman jälkijunassa. Leivoimme Jonnan kanssa näitä muffinsseja illanviettoon ja parikin ihmistä rakastui suklaapaloin maustetuihin nameihin heti. Tällä ohjeella saatiin 12 muffinia.

Valkosuklaamuffinit

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
50 g sulatettua voita/margariinia
100 g  paloiteltua valkoista suklaata

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoittele keskenään kuivat aineet. Rouhi valkosuklaa. Vatkaa kananmuna sekä maito ja lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat ja nestemäiset aineet keskenään ja lisää noin kolmannes paloitellusta suklaasta. Jaa taikinaa vuokien pohjalle, ripottele päälle suklaata ja täytä vuoka loppuun. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.

jonna moksu muffinssit