vr

Tahtoisin nyt uida hetken vastavirtaan ja sen ikuisen nalkutuksen ja nillityksen sijaan kirjoittaa virallisen kiitoksen Valtion Rautateille. Kyllä, se on sama kuin VR.

Olen viimeisen parin vuoden sisään matkustanut paljon junalla. Käyn usein kotona ja tämän blogiharrastuksen lähdettyä käsistä, teen reissuja myös Helsinkiin. Olen istunut junassa siis monta, monta tuntia. Varsinkin talvella luonnonvoimat ja vallitseva sää aiheuttaa ongelmia junien kulkemisessa. Jäiset raiteet ja muut tutut ongelmat ovat arkipäivää, mutta saavat ihmiset silti vihoihinsa kerta toisensa jälkeen. Sama toistuu joka talvi eikä tilanne muutu. Junat ovat myöhässä ja minä nillitän siitä.

Viimeisin junareissuni oli kuitenkin erilainen. Yhden ja saman junamatkan aikana tapahtui monta pientä asiaa, jotka saivat minut hyvälle tuulelle. Mainittakoon ihan ensin, että saavuin määränpäähäni 10 minuuttia aikataulusta myöhässä. Lähdimme ajoissa, mutta aikataulu vähän petti erään tapauksen vuoksi. Juna teki nimitäin ylimääräisen pysähdyksen, jotta väärään junaan nousseet matkustajat pääsivät vaihtamaan junaa. Ihan tosissaan, ne muutamat ihmiset olivat ehkä maailman onnellisimpia, kun heidät päästettiin junasta! Kuulutuksissa pyydeltiin monta kertaa anteeksi myöhästymisestä mahdollisesti aiheutuvia haittoja. Konduktöörit hymyilivät työskennellessään ja kärrymyyntihenkilöt olivat todella kohteliaita ja kiertelivät jakamassa hyvää mieltä matkustajille.

Yksikin mukava junamatka riitti deletoimaan mielestäni talven myöhästymiset ja junalaiturilla hytisemisen. Kyllä siellä myöhästelevän ulkokuoren alla taitaa olla sydän kohdallaan, vaikka se on vaikeaa siellä pitää, kun koko kansa vain valittaa. Kiitos siis VR, että joustatte ja olette ystävällisiä meille matkustajille, vaikka olosuhteet ovat välillä mitä ovat.:)