muodin huipulle suunnittelijat 2011

Viime perjantai oli tapahtumia täynnä. Päivän aloitti Muodin huipulle -sarjan pressitilaisuus, jossa esiteltiin pian starttaavan sarjan tuomaristo sekä 14 suunnittelijaa. Osanottajat kertoivat hieman itsestään ja sen jälkeen saimmekin vapaat kädet heidän suhteensa. Ryhmäkuvaussession jälkeen varastin muutaman kiinnostavalta vaikuttavan kilpailijan hetkeksi itselleni.

suunnittelija2

Paula Kasurisen valitsin piinapenkkiini hänen erikoisen asunsa vuoksi. Tämä pukuompelija ja muotoilija on perustanut jo oman merkkinsäkin. Poola Kataryna -merkin takaa löytyvä nainen vaikuttaa tuovan kilpailuun vahvaa tietämystä ja osaamista. Itse koen, että suunnittelijan oma pukeutuminen viestii paljon hänen tyylistään ja persoonastaan, joten ulkonäön perusteella valitseminen oli minulle loogista. Pienen tutustumisen jälkeen epäilen siis Paulan taitavan kerrostamisen salat, materiaaleilla leikittelyn sekä mielenkiintoiset ja räväkät väriyhdistelmät.

suunnittelija1

Vaatetusalan artesaani Leni Lauretsalo ihastutti minua Topshopin tolppakoroillaan. Leniä kuvaillaan intohimoiseksi harrastelijaksi, joka suunnittelee, kaavoittaa ja ompelee vaatteita monipuolisesti tilaustöinä. Mistään turhanpäiväisestä unelmoinnista ei siis ole kyse, vaan tältä naiselta löytyy intohimoa. Yksinkertainen on kaunista, mutta klassisen tyylin lisäksi odotan tältä kilpailijalta jonkinlaista yllätysmomenttia. Ehkäpä hillitty tyyli on vain pohjaa ja luvassa on väri-ilottelua ja erikoisia muotoja vaatteissa. Se jää nähtäväksi.

Viime vuonnahan sarjan voiton vei Katri Niskanen, mutta muutkaan osallistujat eivät jääneet seinäkukkasiksi. Mm. muovisilla koruilla kikkailevan Antti Asplundin ja viime vuonna linnanjuhliin upean iltapuvun suunnitelleen Mert Otsamon nimet ovat koko ajan yhä useamman ihmisen huulilla. Jokainen kilpailija on siis jo tavallaan voittaja, koska on raivannut tiensä tähän pisteeseen.

Nyt sitten vain odotellaan Muodin huipulle -jaksojen alkamista. Indiedays häärii tunnelmissa mukana koko kauden ajan, joten aiheesta kinnostuneiden kannattaa seurata silmä kovana Muodin huipulle -blogiamme.:)