Se jättimäinen pahvilaatikko, jonka raahasin postista viime viikolla, sisälsi älypeiton. Ihan totta, en huijaa! Minulta tiedusteltiin, haluaisinko testattavaksi TEMPUR-Fit -älypeiton ja minähän halusin. Peiton idea on lyhyesti se, että se säätelee nukkumislämpötilan sopivaksi kehon ympärillä koko yön ajan. Tarvetta ei ole siis erillisille kesä- ja talvipeitoille eikä hikisistä öistä tarvitse enää kärsiä. Minä kuulun niihin ihmisiin, jotka nukkuvat talvellakin ikkuna raollaan ja ajalat pois peiton alta, kun on niin kuuma. En tiedä sekoaako aineenvaihduntani öisin vai näenkö niin rankkoja unia, että hengästyn, mutta heräilen usein siihen, että olen hikinen ja ympärilläni on aivan liian kuuma.

peittolaatikko

Tuo unimies oli valitettavasti unohtunut mun paketista.:/

Peittoja on saatavana tuplana tai normaalina peittona ja tällainen yhden hengen peitto on hinnaltaan noin 250 euroa mallista riippuen. Peitto valitaan makuuhuoneen lämpötilan mukaan, jotta se toimii optimaalisesti. Viileään huoneeseen, jonka lämpötila on 10–20 astetta, suositellaan Standard-mallia. Light-malli sisältää puolet vähemmän untuvaa ja sitä suositellaan lämpimään eli 18–25 asteiseen makuuhuoneeseen.I tse pyrin pitämään makuuhuoneeni lämpötilan mahdollisimman alhaisena ja tällaisessa vanhasa kivitalossa se onneksi pysyykin suhteellisen matalana. Silti varsinkin kesällä aamuaurinko terrorisoi untani ja herään aamuisin iho epämiellyttävän nihkeänä.

Jos joku haluaa tietää, miksi tämä peitto on niin ihmeellinen, niin voin kertoa, että älypeiton toimivuus perustuu sen rakenteeseen. Peiton päällysmateriaalin ja täytteenä käytetyn untuvan välissä on pienen pieniä kapseleita. Yön aikana ne varastoivat kehon lämpöä ja luovuttavat sitä kehon taas jäähtyessä. Peitto on allergiatestattu ja sen täytteenä on patentoidun materiaalin lisäksi laatuluokka yhden untuvaa. Siksi peitto on niin ihanan pehmeä ja ilmava.

Jotta peitto toimisi oikein, kannattaa sen kanssa valita pussilakana, joka on erilainen toiselta puolelta. Peiton ympäri kulkeva punainen nauha nimittäin kertoo, kumpi puoli peitosta kuuluu kääntää kehoon päin. Peiton päällinen on  pehmeää, 100 prosenttista puuvillaa. Peitto on konepestävä (ohjeet mukana takuulapussa) ja sillä on kolmen vuoden takuu. Jos kiinnostuit peitosta, tarkemmat tiedot siitä sekä peiton jälleenmyyjistä löydät klikkaamalla itsesi Tempur-nettisivuille!

TEMPUR Fit älypeitto

Sitten niihin testituloksiin.:) Ensinnäkin, en luonnollisesti tajunut lukea ohjeita huolelisesti ennen koekäyttöä enkä siis tarkistanut, kumpi puoli minulla oli itseäni vasten. Ensimmäinen yö meni totutellessa siihen, ettei peitto normaalin peiton tavoin liimautunut ihooni ja pysyi ilmavana. Peitto rapisikin hiljaa niin kuin luksuspeiton kuuluukin. Minulla on aina ollut niitä halvimpia mahdollisia peittoja, joten ero tämän ja vanhan peittoni välillä tuntui hurjalta.

Seuraavana yönä keskityin siihen, että nukuin peitolla oikein. Se tuntui edelleen pehmeältä ja muhkealta ja sen ja ruumiini väliin jäi selkeästi enemmän tilaa kuin normaalin peiton kanssa. En herännyt kertaakaan yöllä hikisenä, mutta tunnustan, että työnsin tuttuun tapaan jalkani pois peiton alta. En vaan osaa nukkua jalat piilossa. Kaiken kaikkiaan olen peittoon tyytyväinen ja epäilen, että rakastun tähän vielä syvemmin talvella, kun ikkunoista vähän vetää, mutta täysillä huutavat patterit kuivattaisivat huulet ja lämmitäisivät vain nurkkia turhaan. Saatan siis kirjoitella talvella jatko-osan tähän testaukseen liittyen.:)