Viikon paras pesä löytyy sohvalta. Hemmetti, miten pitkälle selvittiin ilman koronan kyläilyä ja nyt se sitten iski alkuviikosta. Tuolla pesässä sitä köllöteltiin yhdessä peiton alla. Minä naputtelin vielä alkuviikon hyväkuntoisena töitä ja poika milloin piirsi, milloin katsoi telkkaria tai leikki leluillaan. Pari päivää myöhemmin pöpö iski minuunkin kunnolla. Luulin oireita ensin flunssaksi tai allergiaksi, mutta outo, kova päänsärky ja vatsakivut vakuuttivat testien kanssa, että kyseessä onkin yhteiskuntaamme jo kaksi vuotta piinannut virus. Kukaan ei muuten sitten kommentoi Treasure X -kaaosta lattialla, okei?

Viikon paras tee on Lehmus Roasteryn Kuutostee. Juoman pohjana toimivan vihreän teen lisäksi tässä ihanassa haudukkeessa on eukalyptuksenlehtiä, inkiväärinpaloja, tomaattihiutaleita, muskotinkukkia, mausteita ja mandariininjyviä. Noista tosin vain eukalyptuksen ja inkiväärin maistaa vihreän teen ominaismaun lisäksi. Tätä suostuu juomaan Kylmäkoskelta roudatun eukalyptushunajan kanssa jopa 7-vuotiaani, nenä aukeaa ihanasti teen höyrytessä. Ah!

Viikon paras eteerinen öljy on sekin eukalyptus tuoksultaan. Laitan iltaisin ilmanraikastimeen pari tippaa öljyä ja nautin siitä, miten tuoksu lievittää hengitysteiden tukkeumia. Harkitsin tämän laittamista nenän alle, jotta efekti olisi voimakkaampi, mutta onneksi luin ohjeista, ettei tätä saa laittaa suoraan iholle. Tuoksu on niin huumaava, että en malta odottaa, että pääsen testaamaan tätä löylyveteen. Eukalyptuksen parina minulla on käytössä laventeliöljy, mutta tämä sopii paremmin tukkoiseen tilanteeseemme. Tai no, pojan oireet loppuivat jo pari päivää sitten, minä taidan elää pahimmassa vaiheessa yskäni kanssa.

Viikon paras hoitovoide niistämisestä rohtuneelle nenälle on Laponie of Scandinavian yleisbalsami. Ei kirvele yhtään! Tässä on sekä argan- että kauraöljyä sopivassa suhteessa. Mikä kummallisinta, 15 millilitran purkki tuntuu kestävän ikuisuuden eikä pohjaa vaan näy. Laponien omassa blogissa on muuten listattu 13 tapaa käyttää tätä yleisvoidetta. Itselläni on kai jo neljäs tai viides purkki menossa, yksi pitää olla aina kotona ja toinen laukussa mukana. Muumimamma kuittaa! 😅