Meikkituote-esittelyissä aletaan lähestyä maaliviivaa ja nyt seuraakin useimmin muuttuvan kosmetiikkakokoelmani eli ripsivärien esittely. Joskus lukioaikoinani olin niin mascarahullu, että omistin (ja käytin) peräti seitsemäätoista ripsiväriä samaan aikaan. Nykyään suurin osa niistä kuivuisi pilalle, mutta on tässä nykyisessäkin määrässä jo ehkä muutama liikaa. Kaikkien ripsivärieni on oltava ehdottomasti mustia, ruskeista ei ole oikein mihinkään minun silmissäni. Vedenkestäviäkään ripsareita en tarvitse, mutta jos aion mennä uimaan meikit naamassa, käytän ehdottomasti erästä suosikkimascaraani, jonka kohta esittelen. Aloitetaan kuitenkin niistä perusripsareista.:)

Maybelline on sellainen merkki, jota löytyy lähes jokaisesta meikkikategoriastani eikä suotta. Olen käyttänyt kyseistä merkkiä aina, samoin kuin L’oréalia. Ripsiväririntamalla näiden merkkien lisäksi Lancôme oli pitkään mukana menossa, kunnes se vain unohtui. En kyllä tiedä miksi, sillä kyseinen merkki valmistaa upeita ripsivärejä! Samoin Max Factor. Siinäpä olikin neljä suosikkimerkkiäni, joilta löytyy aina hyviä ripsivärejä.

ripisvari_maybelline

Maybellinen Colossal Volum Express on toimiva perusripsiväri. Se saa plussaa kivasta tavastaan erotella ripsiä. Tällä harjalla pelastan usein klimppaantuneet ripseni!:)

Uusin tulokas eli Falsies Volum Express lupaa tekoripsivaikutelmaa pidentämällä ripsiä ja kieltämättä tykkään tästä paljon. En tiedä, johtuuko se siitä, että olen ikänä käyttänyt tuuheuttavia ripivärejä ja tämä tuntuu uudelta pidentävine vaikutuksineen, mutta suosittelen tätä kyllä mielelläni.

ripsivarit_loreal

Toinen vakiomerkkini eli L’oréal edustaa kokoelmissani tällä hetkellä kahden mascaran voimin. Kaksipäinen Double Extension -sarjan uusin tulokas on takuuvarmaa laatua kuten edeltäjänsäkin. Tässä versiossa levitetään ripsille ensin valkoinen seerumipohja ja sen päälle musta ripsiväri. Olen kokeillut tästä myös lämpimällä vedellä lähtevän version (tuubi punainen/valkoinen) ja lukiossa bilemeikkiini kuului se ensimmäinen kaksipäinen mascara (tuubi kultainen/valkoinen).

Toinen mascara on kestosuosikkini vuosien takaa. Tätä ei enää Suomesta saa, joten raahaan Intensifique-mascaroita läjäpäin ulkomailta.:) Tämä nyt vain on maailman paras tuuheuttava mascara!

ripsivarit_loput

Sekalaiseen ryhmään survoin kaksi hyvin erilaista ripsiväriä kuvausta varten. Rimmelin The Max Volumeflash -mascara toimii arkimeikissä kivasti, mutta sen jälkiä pitää välillä korjailla ripsikammalla (tai Maybellinen mascaran harjalla), sillä tämä ripsiväriharja klimpittää ripsiä tehokkaasti. (Vähän vaan purnaan tähän rakoon noiden ripsivärien nimistä. Eihän noista purtiloista tajua yhtään, mitkä kirjoitetaan isolla, yhteen tai erillisinä sanoina!)

Se etukäteen hehkuttamani ripsiväri on sitten tässä. Entisen Kanebon 38° -mascara on kulttimaineen saanut otus ja jokainen itseään arvostava nainen tuntee sen.;) Ripsivärin salaisuus on se, että se lähtee pois vain 38-asteisella tai lämpimämmällä vedellä eli meikinpoistoaineita ei tarvita ja mascara on tavallaan vedenkestävä tuohon lämpötilaan asti. Aluksihan tästä oli vain se inhottava pieniharjainen versio, mutta nykyään tätä saa jo pidentävänä sekä tuuheuttavana. Harjan kehitys nosti mascaran pisteitä minun silmissäni todella paljon.

ripsivarit_avaamattomat

Avaamattomat ripsivärini odottelevat vuoroaan meikkilaatikossani. Sensain mascara (enitinen Kanebo) on sama kuin äsken esittelemäni, mutta tosiaan uudistetulla nimellä ja purkilla varustettuna.

Avonin Supershock-mascara puolestaan on niin ylistetty, että tilasin sen itsekin kokeiluun aikanaan. Jotenkin olen vain avannut muut ripsivärit ennen tätä ja tiikeriraitainen kaveri on unohtunut laatikon perälle. Lupaan korkata tämä seuraavana, kun joku ripsiväreistäni loppuu.:)

ripsijutut

Ripsivärien lisäksi omistan Oriflamen Lash Boosten hoitogeelin, L´oréalin Renewal Lash Serum -ripsiseerumin sekä Oriflamen Waterproof Top Coatin eli geelin, joka muuttaa minkä tahansa ripivärin vedenkestäväksi. Nämä ovat kaikki jääneet laiskuudesta johtuen aika vähälle käytölle.

Tärkein ominaisuus ripsivärille on minusta se, että mascara tekee ripset tuuheammiksi. Pituudella ei ole niin suurta merkitystä kuin paksuudella tai lukumäärällä.;) Tämäkin mielipide jakaa ihmiset yleensä kahtia. Kertokaahan, kuulutteko te pidentävien vai tuuheuttavien ripsivärien käyttäjiin?