Valkosipulinen lohipasta
Salitreenin jälkeen nälkä on yleensä hurja, mutta en jaksaisi millään väsätä mitään monimutkaista ruokaa. Tässä siis ohje helppoon, nopeaan ja herkulliseen pastaan. Reseptistä löytyy uusia ulottuvuuksia muuttelemalla raaka-aineita. Tämä pasta maistuu kastikkeineen niin yksin kuin kaksinkin.:) Taistelua saattaa tosin tulla siitä, kuuluuko pastakastike tarjoilla pastan rinnalla vai pitääkö se sekoittaa spagetin sekaan.
Valkosipulinen lohipasta
oliiviöljyä
rypsiöljyä
sipuli
300 g marinoituja lohisuikaleita
hyppysellinen chili & lime -mausteseosta
50 g valkosipulituorejuustoa
100 g kevätsipulituorejuustoa
1 dl vettä
tummaa pastaa
Laita vettä kiehumaan tummaa pastaa varten. Kuullota teflonpannulla tilkassa oliivi- ja rypsiöljyä pieneksi pilkottu sipuli.
Lisää pannulle sipulien sekaan lohisuikaleet. Marinoimattomat ovat parempia, koska niissä ei ole järjettömiä määriä suolaa, mutta marinoidutkin käyvät hätätapauksessa. Ripottele kypsien suikaleiden päälle hieman chili & lime -mausteseosta.
Lisää joukkoon tuorejuustot ja vesi. Sekoittele ja annan kiehahtaa, kunnes kastike on tasaista. Tarjoile kypsän pastan kanssa. Lisukkeiksi sopivat vaikkapa viipaloidut miniluumutomaatit ja raejuusto.
Tämän jälkeen jaksaa taas!:)
~sl
Hyvältä näyttää
MouMou
Kiitos. Hyvää olikin.:)
sirpa
voin kuvitella tuoksun tulevan ulos ruudusta <3
MouMou
Se on aika valkosipulinen!;)<3
Nana
Näyttää tosi hyvältä ja varmasti maistuki siltä :D Kehititkö ton reseptin ite vai kopioitko sen jostain? Jos kehittelet ite niin onko koskaan käyny niin että oot alkanu kuvaan ja tekeen jotain ruokaa ja sitten siitä tulikin ihan katastrofi? :D
MouMou
Aika päästä noita tulee heiteltyä… Ja on käynyt!:D
Nana
Joku kerta sit todistusaineistoa niistäkin ;) :D
MouMou
Haha, tuli jo kerran!:D
AnNiNa
Ai vitsit sun kanssas…Onneks ehdin just syömään niin ei tullut nälkä :D. Tota vois kyllä joskus kokeilla, kuulostaa ja näyttää niin hyvältä :)
MouMou
Tuo oli kyllä näppärä resepti.:)
Iris
Ihana pasta! Teen itse monesti myös kaikenlaista lohisuikaleista. Sitä paitsi kalaruoan jälkeen ei ole niin tukossa kuin esim. tukevan jauheliha- tai makkarakastikkeen jälkeen.
Tulin alun perin tänne kommentoimaan itse asiassa sen takia, että halusin kuulla miten sen kenkäongelman kanssa kävi? Ootko ehtinyt soittaa liikkeeseen ja lupasivatko korvata hajonneet? Mukavaa maanantai-iltaa Sulle ja kaikille muillekin. Ja toivotaan, ettei ole kenkäjumalien langettama kirous meidän yllä, kun ovat näin epäsuopeita olleet meitä kohtaan :(
MouMou
Soitin ja kengät vaihdetaan uusiin eli hyvin meni.:) Mukavaa maanantaita sinnekin!
Anna B
Se kastike NIIN sekoitetaan spagettiin! ;D
MouMou
Jahas, me ei sitten syödä yhdessä!:D
Pam
Kiva, näitä on kaivattu – ruokapostauksia! En ole koskaan kokeillut noita valmiita lohisuikaleita. Ovatko ne ruodottomia?
MouMou
Kyllä vaan.:) Ja ehdottomasti kannattaa koittaa niitä maustamattomia mieluummin, jos noita valmissuikaleita käyttää.
Hipsutin
Niin yksin kuin kaksinkin… ;) Moumoulla taitaa olla joku kiikarissa. :D
MouMou
Joo, kissa!<3
anulinas
Oi että, tuli kyllä ihan hirveä nälkä noita kuvia katellessa!
MouMou
Mulla vois olla santsikierroksen paikka.:)
petra
nam, teen tota heti huomenna! tosin aion kyllä laittaa valkosipulin kynnen vielä mukaan, tykkään niin siitä :)
kiva kun laitat näitä ruokapostauksia. ja huomaan, että sulla on tummaa pastaa, hyvä hyvä se on paljon parempaa siinä missä terveellisempääkin ;D
MouMou
Harkitsin itse valkosipulimurskaa, mutta jos käyn kaverilla illalla, se olis jo julmaa.;) Ja tumma pasta on parasta. Siitä ei tule sellaista lussua!:S
Ocean
Herkunnäköstä! :)
MouMou
Kiitos!:)
windi
Silloin harvakseltaan kun meillä nykyisin on pastaa (yritän vältellä hiilareiden takia, karppaus-valioon kun on kova pyrkimys) niin se on nykyisin täysjyväpastaa. Ennen söin tummaa mutten saanut miestäni siitä tykkäämään, sitten ostin radikaalisti täysjyvää ja kappas, oon kaiketi jotenkin aivopessyt tuon kun sanoi että sehän on tosi hyvää :D Tuli siis vaan tuosta tummasta pastasta mieleen. Hyvältä näyttää, tosin itse en ole sipulin ystävä joten sen jättäisin pois. Ja kastike sekoitetaan pastan kanssa lautasella ;)
MouMou
Mä taas ostelen sekä tummaa että täysjyvää ja puhun kummastakin tummana pastana. Pitäisi varmaan treenailla vähän termejä!:D
memi
tein tätä eilen sun innoittamana ja tuli hyvää! paitsi vaihoin noi kaksi eri tuorejuustoa pelkkään philadelphia garlic and herbs tuorejuustoon. nam nam maha tuli täyteen ja jäi vielä ylikin. eli kiitos hyvästä ja helposta reseptistä! :)
MouMou
Ei mitään. Kiva, kun maistui!:) Ja juuri noin helposti reseptiä voi muunnella omaan makuun sopivaksi.