Salitreenin jälkeen nälkä on yleensä hurja, mutta en jaksaisi millään väsätä mitään monimutkaista ruokaa. Tässä siis ohje helppoon, nopeaan ja herkulliseen pastaan. Reseptistä löytyy uusia ulottuvuuksia muuttelemalla raaka-aineita. Tämä pasta maistuu kastikkeineen niin yksin kuin kaksinkin.:) Taistelua saattaa tosin tulla siitä, kuuluuko pastakastike tarjoilla pastan rinnalla vai pitääkö se sekoittaa spagetin sekaan.

Valkosipulinen lohipasta

oliiviöljyä

rypsiöljyä

sipuli

300 g marinoituja lohisuikaleita

hyppysellinen chili & lime -mausteseosta

50 g valkosipulituorejuustoa

100 g kevätsipulituorejuustoa

1 dl vettä

tummaa pastaa

sipulit kuullottumassa

Laita vettä kiehumaan tummaa pastaa varten. Kuullota teflonpannulla tilkassa oliivi- ja rypsiöljyä pieneksi pilkottu sipuli.

lohisuikaleet pannulla

Lisää pannulle sipulien sekaan lohisuikaleet. Marinoimattomat ovat parempia, koska niissä ei ole järjettömiä määriä suolaa, mutta marinoidutkin käyvät hätätapauksessa. Ripottele kypsien suikaleiden päälle hieman chili & lime -mausteseosta.

tuorejuustosta kermainen pastakastike

Lisää joukkoon tuorejuustot ja vesi. Sekoittele ja annan kiehahtaa, kunnes kastike on tasaista. Tarjoile kypsän pastan kanssa. Lisukkeiksi sopivat vaikkapa viipaloidut miniluumutomaatit ja raejuusto.

valkosipulilohipasta

Tämän jälkeen jaksaa taas!:)