Muutin omille 15-vuotiaana ja yksin asuminen hieman jännitti. Yksi asia oli kuitenkin selvää pässinlihaa ja se oli ruuanlaitto. Olin harjoitellut kotona jo monta vuotta tuttuja ja helppoja reseptejä, joten omassa asunnossani kokkailin useimmiten niitä äidin opettamia perusruokia. Yksi tällainen ruoka on tonnikalarisotto, joka ei kyllä ole oikeaa risottoa nähnytkään, mutta on julmetun hyvää.:) Tämä resepti on siitä mukava, että sitä on helppo muunnella vaikka vaihtamalla vain yhden raaka-aineen. Miedän perheessämme risotto tehtiin kuitenkin seuraavilla aineksilla.

Mamma MouMoun tonnnikalarisotto

1 purkki tonnikalapaloja vedessä

1,5 dl tummaa riisiä tai täysjyväriisiä

1 pussi hernemaissipaprikaa (pakaste)

1 dl suola- tai maustekurkkuviipaleita

Keitä riisit ohjeen mukaan (3 dl vettä ja parikymmentä minuuttia). Lisää sekaan valutettu tonnikala ja jäinen hernemaissipaprikasekoitus. Paloittele kurkut ja lisää risottoon. Sekoita ja anna vetäytyä puolisen tuntia. Siinä ajassa vihannekset ovat viilentäneet kuuman ruuan syömäkelpoiseksi. Mausta makusi mukaan soijakastikkeella ja nautiskele.

tonnikalarisotto