Mamma MouMoun tonnikalarisotto
Muutin omille 15-vuotiaana ja yksin asuminen hieman jännitti. Yksi asia oli kuitenkin selvää pässinlihaa ja se oli ruuanlaitto. Olin harjoitellut kotona jo monta vuotta tuttuja ja helppoja reseptejä, joten omassa asunnossani kokkailin useimmiten niitä äidin opettamia perusruokia. Yksi tällainen ruoka on tonnikalarisotto, joka ei kyllä ole oikeaa risottoa nähnytkään, mutta on julmetun hyvää.:) Tämä resepti on siitä mukava, että sitä on helppo muunnella vaikka vaihtamalla vain yhden raaka-aineen. Miedän perheessämme risotto tehtiin kuitenkin seuraavilla aineksilla.
Mamma MouMoun tonnnikalarisotto
1 purkki tonnikalapaloja vedessä
1,5 dl tummaa riisiä tai täysjyväriisiä
1 pussi hernemaissipaprikaa (pakaste)
1 dl suola- tai maustekurkkuviipaleita
Keitä riisit ohjeen mukaan (3 dl vettä ja parikymmentä minuuttia). Lisää sekaan valutettu tonnikala ja jäinen hernemaissipaprikasekoitus. Paloittele kurkut ja lisää risottoon. Sekoita ja anna vetäytyä puolisen tuntia. Siinä ajassa vihannekset ovat viilentäneet kuuman ruuan syömäkelpoiseksi. Mausta makusi mukaan soijakastikkeella ja nautiskele.
heidi
miks muutit jo 15 vuotiaana ? :o
MouMou
Lukioon pois kuppaisesta pikku kylästä.:)
kaisa
ei vitsi, voisitko tehä postauksen siitä kun muutit pois ja millaista oli aluksi eläminen yksin, miten kustansit ym, haitat ja hyvät puolet! mä ainakin oisin tosi kiinnostunut :)
MouMou
Voi apua, kun en taida muista enää!:D Siitä on kuitenkin jo se kahdeksan vuotta aikaa…
Ommmo
No niinhän ne pitäisikin syödä. Ja ostaa luomuina, jotta torjunta-aineita ei päätyisi elimistöön.
MouMou
Ei, kun niitä ulkomailta raahattuja ja kuorineen. Täällä eletään vaan kerran ja kemian labroissa ajautuu kuitenkin pikkasen pahempia myrkkyjä elimistöön, niin en jaksa stressata noin pienistä jutuista.:)
Annie
Mäkin muutin 15-vuotiaana ja olin vaan ihan super-onnellinen. :D
Toi risotto näyttää tosi namilta! :P Tosin vaihtaisin ehkä vielä tonnikalan kanaan, ihan kanahullu kun olen…. :D
MouMou
Toimii se kanankin kanssa!<3 Ja joo, kotoa muuttaminen on todella hyvä idea. En olisi kestänyt kolmea vuotta enää.:)
Annie
Jep, sama täällä. Asuin todella pienellä paikkakunnalla Keski-Suomessa, josta muutin ensin Jyväskylään ja nyt olen asunut Tampereella n. 6-7 vuotta ja aivan mahtavaa on, kuten taidatkin tietää. :))
MouMou
Oi, kyllä!<3 *kade*
Anonymous
Mäkin asun täällä korvessa. Olen menossa ens syksynä lukioon Tampereelle (no en kyl oo viel päässy sisään:D) mutta joka tapauksessa ois kiva päästä muuttaa lukion peräs. Mutta minäpä joudun kulkemaan bussilla.
MouMou
On sekin kivaa.:) Pääasia, että vähän maisemat vaihtuvat. Mihin lukioon olet menossa?
viruspoliisi
Hui kamala! Noita kaupan pakastevihanneksia ei sais ikinä käyttää kuumentamatta! Jos niitä tarttee kylmänä ruokaan, niin eka keittää ja sit jäähdyttää. Ei suoraan pakkasesta, muuten voi tulla mahapöpöjä vierailta mailta, mistä ne vihanneksetkin tulee!
MouMou
Näh, mä syön hedelmätkin kuorineen!:D
pussijamssi
haha, itsehän vedän niitä kylmänä suoraan pussista jos tekee mieli napostella jotain mutta vararengas mahassa puristaa muutenkin :D
MouMou
Mahtavaa!:D<3
Poppet
vai etta suolakurkkuja! Tuo oli kylla meillakin kotona suurta herkkua lapsena, ja on vielakin. koskaan ei tosin muunneltu mitenkaan, eli riisi + tonnikala + hmp = valmis. namnam! :)
MouMou
Ei se oikein tarvi muuta!:)
Eve
Oon tehnyt samanlaista “risottoa” mutta lisännyt vielä lopuksi paloiteltua omenaa, sopii hyvin mukaan! Ja soijakastikkaan sijaan kastikkeeksi voi kokeilla kermaviilipohjaisia dippikastikkeita.
MouMou
Ooh, kiitos vinkistä!:)
aleika
jee kohtalontoveri, minäkin muutin 15-vuotiaana pois kotoa! enkä kyllä vieläkään osaa kokata muuta kuin makaroonimössöä..
MouMou
Mutta se onkin parasta!<3
iiiikku
Nams, oli hyvää risottoa. Kiitos mamma MouMou. :D
MouMou
Oi, ihanaa!:)
Anonymous
Tätä ei kai ihan risotoksi voi kuitenkaan kutsua :)
MouMou
Se riippuu ihan, kuinka paljon tykkää ahdistella välimerkkiä.:)
Me
voi onnekas… miten sait silloin rahaa vuokraan ym.? kävitkö töissä koulun ohella?
MouMou
No olin sen verran onnekas, että asuin mummon siskon asunnossa eli rahahommat meni aika omalla painollaan. Eli tuet riitti paremmin kuin hyvin.:)
Henna
Ihan vinkkinä: kannattaa joskus kokeilla tehdä oikeaa risottoa (siis sitä, jossa riisit kuullotetaan, ja liemi lisäillään pienissä erissä). Veikkaanpa että tällaiset riisimössöt eivät enää sen jälkeen ruokapöytääsi eksyisi, ainakaan nimellä risotto. :)
MouMou
Nääh, ne on niin oma juttunsa, että vaikka olen oikeaakin risottoa syönyt, en pidä sitä niin kummoisena. Aika hifistelyä.:)
oblomov jr
Sun tonnikalarisotto toi mieleen nostalgisia muistoja omailta opiskeluajoilta kaaauan sitten. Spesialiteetti oli “pasta pescatore”, jota syötiin käyt.kats. joka päivä.
Eli keitettyjä makarooneja+algerialaisia sardiineja tomaattikastikkeessaan suoraan purkista maustekurkkuviipaleiden kera.
Keitetyt makaroonit lautaselle, maustetaan curry-/paprika-jauheella maun mukaan, sit vaan sardiinit suoraan purkista makaroonien päälle ja päällimmäisiksi maustekurkut. Yllättävän hyvää vähällä vaivalla. Ja halvalla!
P.S. MouMou, Hyvää Naistenpäivää Sinulle!
MouMou
Oi, kuulostaa herkulliselta!:) Ihanaa naistenpäivää!<3
Maria
Kokeile tähän myös tonnikalaa currykastikkeessa (rainbow), lemppariani!
MouMou
En oo uskaltautunut vielä koittaan noita maustettukja. En tiedä, miksi ne polettaa mua!:D