KELLO SAATU / XPLORA

Kirjoitin jo pidemmän postauksen lasten Xplora-kellopuhelimesta, mutta tajusin juuri, etten oikein käsitellyt siinä yhtä kellon parhaista ominaisuuksista. Ainakin, jos lapselta kysytään. Äitinä ehkä arvostan eniten sitä, että saan lapsen helposti kiinni ja voisin tarvittaessa tarkistaa hänen reaaliaikaisen sijaintinsa. Lapsi kuitenkin intoilee kellon keräämistä askelista ja siitä, mitä niillä voi tehdä. Askeleet voi nimittäin muuntaa Xcoins-virtuaalikolikoiksi ja niitä taas voi käyttää Goplay-kaupan huutokaupoissa ihan oikeisiin tavaroihin.

Kesän alussa päätimme tuhlata vuoden aikana kerätyt 4500 kolikkoa ja selailimme huutokauppaa. Lopulta poika halusi minun päättävän, mitä kolikoilla hankitaan eli sain yllättää hänet. Huutokaupassa on ollut mm. Polaroid-kamera, värikyniä, LEGO-paketteja, potkulauta, kaiutin, ulkopelitarvikkeita ja vaikka mitä muuta. Voitinkin yhden huutokaupan, ja pakkasin huutamani paketin paria viikkoa myöhemmin pappalaan mukaan. Siellä yllätin pojan possutalo-teemaisella Minecraft-paketilla, tuo LEGO-pakkaus oli vieläpä aika iso. Lapsi oli niin ylpeä itsestään! Olihan hän tienannut lelut ihan itse omalla aktiivisuudellaan.

Meillä kellopuhelin on käytössä sekä koulu- että vapaapäivinä. Lapsi huolehtii itse, että se ladataan yöllä ja muistetaan pukea ranteeseen aamulla. Kello laitetaan koulupäivän ajaksi äänettömälle ja sillä myös kuvataan varsin innokkaasti, jos vastaan tulee jotakin, mikä halutaan ikuistaa. Poika esitteli juuri hauskoja yhteiskuvia, joita he olivat kamujen kanssa porukalla ottaneet. Jos kellopuhelin kiinnostaa ja sopisi teillekin, tsekkaa erityinen alennussivu, jonka kautta voi säästää monta kymppiä kellon hinnasta hyödyntämällä suositukseni.

Miltä tällainen askeleiden käyttäminen “rahana” kuulostaa? 👣