Slingback-kengät

Päädyin tällä kertaa käsittelemään itselleni tuttua ongelmaa eli sitä, kun sortuu antamaan anteeksi kohtalokkaita kauneusvirheitä. Armohan on kaunis asia, mutta entäs, kun sen vuoksi vaatekaappi pursuilee vaatteitta, joissa on vähän jotain vialla? Niinpä. Welcome to my life.

Vain täydellistä etsimässä

Kengät ovat lähes täydelliset. Niiden korko on sopiva kävelyyn ja väri on houkutteleva. Hintakaan ei ole paha ja suunnittelijan nimi on suosikkieni joukossa. Tässä vaiheessa alan innostua ja silmiini syttyy kiilto. Huomaan kuitenkin jotakin, mikä ei miellytä silmääni. Näissä kengissä on slingback eli tuttavallisemmin ilmaistuna kantaremmi. Kaunokaiset jäävät siis ostamatta.

Törmään usein tähän raivostuttavaan ilmiöön. Jokin vaate tai asuste vaikuttaa kaikin puolin upealta, mutta sitten ilmaantuu jotakin. Häiritsevän asian ei tarvitse olla kovinkaan suuri pilatakseen pilvilinnani. Täydellisen malliset farkut jäävät hyllylle väärän sävyn vuoksi ja muuten niin ihanaa neuletta taas ei tule käytettyä pienen kutinan takia.

Päätin vuoden alussa, etten enää tahdo elämääni näitä melkein täydellisiä asioita. Minulla pitäisi olla aikaa odottaa ja etsiä jotakin, missä ei ole mitään vikaa. Miksi sitten tuijotan vielä kenkäkaupan nettisivulla slingback-kenkiä? Koska erehtyminen on inhimillistä.”