Toivoisin, että meille tulisi toimistolle pukupakko. Ainakin tämän syksyn ajaksi, sillä untuvatakin ja toppahousujen alla puku rypistyisi ikävästi. Kun aamulla ei tarvitsisi miettiä, mitä pukee ylleen, säästyisi energiaa päivän luovaan ajatustyöhön. Pukukoodi lisäisi tasa-arvoa työpaikalla, kun kaikilla olisi raamit, joiden sisällä voisi toteuttaa omaa tyyliään. Ehkä ryhtikin paranisi, kun yrittäisi alitajuisesti kantaa pukuaan arvokkaasti.

Yritys voisi luonnollisesti sponsoroida meille nämä puvut, koska sellaista olisi niin sanotusti pakko käyttää. Ehkä voisi saada myös sävyihin sopivan huulipunan, jos eteen tulee tärkeä palaveri. Tietenkään puvun ei tarvitsisi olla musta, vaan jos joku esimerkiksi sattuisi rakastamaan palavasti kaikkia punaisen sävyjä, voisi hänen pukunsa olla sellainen, joissa on juurikin näitä hänen lempisävyjään. En nyt ehkä tarkoita ketään tiettyä työntekijää, yleisesti vaan ehdotan tällaista muutosta tulevaan syksyyn. Ai niin, puvut voitaisiin ostaa kotimaisilta brändeiltä, koska toki tahdomme tukea toisiamme, eikö vaan?

Rakkaudella,

Unikko-kuosiseen naisten pukuun rakastunut, vähän epätoivoinen Iina

kuva: MARIMEKKO