Täällä maalla ehti olla lumi maassa ja pakkasta vain muutaman päivän ajan, mutta halusin, että Nöpsy saa kosketuksen lumeen, joten ryntäsimme ulos leikkimään. Ei koskaan tiedä, tuleeko lunta lisää vai ei, joten pakkaspäivistä, joina voi ryömiä kinoksissa, otetaan meillä kaikki ilo irti. Olen kokenut lapsen pukemisen välillä todella haasteelliseksi, ja kokeilen koko ajan niskaa, ettei lapsella olisi liian kylmä tai kuuma. On hankala, kun ei voi tuijottaa pelkkiä lämpömittarin astelukemia, vaan pitää huomioida mahdollinen tuuli, jonka on varsinkin Helsingissä välillä todella kylmä, ja se, kuinka paljon lapsi liikkuu. Alla olevaa kuvaa ei ole aseteltu, vaan se on yksi vuotta ja neljä kuukautta vanhan pojan riisumisesta seurannut kasa ihan sellaisenaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taaperolla oli talvipäivänä ulkona yllään:

  • puuvillaiset sukat, body ja leggarit, jotka eivät näy kuvassa, sillä vapauduttuaan toppakerroksista, poika lähti juoksemaan kissan perään.
  • ohut villahaalari. Aivan syksyn viime päivinä käytin toppahaalaria suoraan päivävaatteiden päällä, mutta nyt piti lisätä yksi vaatekerros.
  • huivi, koska kypärämyssy oli pesussa ja niska kaipasi suojaa.
  • hanskat, jotka olivat muuten hyvät, mutta peukalon kanssa taisteltiin monta kertaa ulkona. Jatkossa ostan vain rukkasia, joissa on vetoketju sivussa!
  • lakki, joka peittää korvat. Ohuen kypärämyssyn olisin pukenut hieman liian ison lakin alle, mutta se oli tosiaan pesussa.
  • toppahaalari, joka on pinnaltaa sateenpitävä. Meillä mummolassa on tällainen haalari, kun taas kotona Helsingissä käytän äitiyspakkauksen haalaria ja tämän postauksen untuvatakkia ja sekä housuja. Siis sitten, kun pakkasta on sen verran, että säätila vaatii untuvaa. En niin välitä, mitä mallistoa pojan vaatteet ovat, joten haalari on OUTLET-puolelta. Tällä kaudella sitä myydään näköjään näissä väreissä.
  • kengät, joissa on lämmin karva sisäpuolella. Kotona meillä on pari toppasaappaita, joista tykkään ehkä enemmän käytössä. Ei noihinkaan lumi mennyt ja ovathan ne talvisaappaat hieman kankeat, mutta kuitenkin.

Vielä pitäisi vihkiä oikea aluskerrasto käyttöön, sillä se on kuulemma parempi kuin ihan täyspuuvillainen aluskerta. Mitä te suositte pientenne pukeutumisessa talvisin? Villaa, teknistä kerrastoa, fleeceä vai mitä? Vinkkejä saa jakaa! 🙂