OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Väsyttää. Ryömin leikkituubiin ja meinaan nukahtaa sinne, vaikka joku ravistelee minua ja huutaa täysillä korvaan “äittää”. Vilkuilen kelloa odottaen päiväuniaikaa. Katselen nyrkki suussa vaeltavaa itkuista taaperoa itsekin itkuisena ja mietin, mikseivät ne hampaat vaan voi putkahtaa ikenistä läpi yhdessä yössä. Tälläkin hetkellä tuossa yöpöydällä on ruisku täynnä Panadol-liuosta, sillä jos parin viime yön tapahtumista voi muodostaa jo kaavaa, meillä herätään noin kello 2-3 itkukohtaukseen ja kaivellaan sormilla ikeniä. Tässä on nyt muutama päivä ja yö eletty tissi suussa. Enkä ihan oikeasti vain sano niin, sillä kahden viime vuorokauden sisällä poika on imutellut tiheämmin kuin koskaan vauvana. Olen elävä tutti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos uskallan sanoa ääneen, että väsyttää, kun poika on 5 tuntia yössä rinnalla ja käy tissillä päivällä 2-4 kertaa tunnissa, saan lähes poikkeuksetta ehdotuksen lopettaa imettämisen. Mutta mitä taapero sitten syö, kun kiinteä ruoka sattuu ikeniin ja smoothiepussin imuosakin tuntuu niin kurjalta, ettei lempimakua voi syödä kuin muutaman imaisun verran? Eilen Nöpsy söi niin vähän ruokaa, että syötin purkillisen hedelmäsosetta illalla lääkeruiskulla 5 millilitraa kerrallaan pojalle. Alkaa olla vähän epätoivoinen olo, mutta kaiken tämän keskellä tuntuu, että se tissi on lohduista paras. Surullista tässä on se, että luulin poskareiden puhkeavan jo 3,5 kuukautta sitten, mutta silloin kuolattiinkin jotakin ihan muuta. Tehotissittelyn lisäksi eroahdistusvaihe palaa elävästi mieleen, kun äidin sylissä pitäisi olla koko ajan eikä kukaan muu kelpaa lohduksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ai niin, meillä käytin tänään vaa’alla. Tulokseksi saatiin 9,2 kiloa, mutta pituudesta ei ole hajuakaan. Seuraava neuvolakäynti meillä on vasta tammikuussa, kun Nöppis täyttää 1,5 vuotta. Toivottavasti en ole vielä silloinkaan luovuttanut tämän imetyksen suhteen, vaikka välillä on todella rankkaa. Hyviä puolia on kuitenkin taaperoimettämisessä minun sisäisen laskurini mukaan 95 % ja luku olisi vielä korkeampi, jos oma jaksamiseni olisi parempi. Valmennuksen ansiosta olen normaalissa arjessa energisempi, mutta mikään taika ei kyllä auta rikkinäisten öiden jälkeisiin päiviin. Niihin auttaisi vain nukkuminen. Aargh! :/