OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä täällä tapahtuu?! Lämpöä on lähemmäs 15 astetta, ulkona on vihreää ja tuntuu ihan väärältä sanoa, että nyt on marraskuu. Lämpimän syyspäivän kunniaksi paneuduin hieman alusvaateasioihin, kun pesin imetystoppini. Äitien, siis sekä odottavien että jo synnyttäneiden, alusvaatteista kirjoittelin joskus kokonaisen postauksen, mutta oivalsin jo silloin, että imetystopit tarvitsevat ihan oman postauksensa. Olen reilun vuoden verran tapellut niiden kanssa, etsinyt sopivia, kokeillut huonoja ideoita ja kironnut, kun yötopiksi valitsemani toppi hiostaakin niin, etten saa unta. Tässäpä siis muutamia havaintoja imetystopeista ja niiden käyttötarkoituksista. Sanoisin, että tässä on kolme tärkeintä toppia käyttöön. Kertokaa toki, jos olette eri mieltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tärkeimmät imetystopit (ylhäältä alas):

Puuvillainen imetystoppi (H&M) ostettiin ensin alustopiksi, mutta sen käyttötarkoitusta laajennettiin pian nukkumiseen. Materiaali on pehmoista eikä hiosta. Puuvilla on napakkaa, mutta ei kiristä tai tunnu muutenkaan epämukavalta. Toppia on pesty kymmeniä kertoja, mutta musta väri ei ole haalistunut. Tämän ja seuraavan kohdan topin tilasin H&M:n nettikaupasta.

Kiiltäväpintainen imetystoppi (H&M) sellaisten yläosien alle, jotka pitää saada laskeutumaan kauniisti. Ostin tämän myös ihonvärisenä, joten toppi ei loista rumasti vaaleankaan yläosan alta. Tein tämän liukaspintaisen topin kanssa sen virheen, että puin tämän yötopiksi ajatuksena, että imettäminen on helppoa, mutta että rintavarustus saa kuitenkin tukea. Hikoilin niin, että revin lopulta topin päältäni niin aggressiivisesti, että toinen olkain katkesi. Tai siis sen ommel repesi, mutta kuitenkin. Normaalilla käytöllä toppi on kestänyt hyvin.

Villainen imetystoppi (Boob) paukkupakkasille alustopiksi. Tämä on siitä hyvä villatoppi, että tämän voi pestä normaalisti pesukoneessa. Tosin materiaalinsa vuoksi tämä ei vaadi pesua kovinkaan usein. Imetyksen alussa tilanne voisi olla eri, kun oli kaikenlaista suihkutissiä ja muuta sotku, mutta nyt olen lähinnä tuulettanut toppia muutaman kerran. Suosittelen tällaista varsinkin ihan imetystaipaleen alkuun, kun rintatulehduksia tulee helpommin. Tai jos sattuu olemaan vilukissa. 😉

imetystopit

(villatoppi saatu Jollyroomilta)