Jos saisin tänään tehtäväkseni ostaa vauvalleni tuttipullon, olisin hieman lirissä. Vanhanaikaisena ihmisenä ostaisin kai lähikaupasta edullisimman muovisen pullon, koska sellaisia käytettiin omassa lapsuudessani ja myös silloin, kun minua 7 vuotta nuorempi pikkusiskoni oli lapsi. Nykyään valikoimaa on kuitenkin aivan joka makuun ja jo pullojen materiaaleissa on keskenään suuria eroja. Omistan nyt kolme erilaista tuttipulloa, joista en ole ostanut yhtäkään itse. Pitää varmasti kokeilla, mikä pulloista sopii parhaiten meidän vauva-arkeemme, jotta tietää, millaisia pulloja ostaa lisää sitten aikanaan.

tuttipullo muovi

Ensimmäisen tuttipullon toi vauvan tuleva kummitäti. Philipsin AVENT-sarjan rintapumppu sai paljon kannatusta kommenttiboksissani, joten mielikuvani saman sarjan tuttipullosta oli automaattisesti positiivinen. Natural-tuttipullon innovaationa toimii rinnanmuotoinen imuosa, jolloin pullon pitäisi toimia erityisen hyvin rintaruokinnan rinnalla. Pullo onkin muita tuttipulloja leveämpi. Siinä pitäisi olla myös koliikkia ehkäisevä muotoilu, joka ohjaa ilmaa niin, ettei se päädy vauvan vatsaan aiheuttamaan kipua. Pullo on kevyt ja kivasti muotoiltu.

tuttipullo lasi

Toisen tuttipullon sain vauvakutsulahjaksi. Lasinen Lifefactoryn tuttipullo on siitä nerokas, että se on valmistettu materiaalista, jonka voi laittaa suoraan pakastimesta kiehuvaan veteen ilman, että lasi särähtää rikki. Muoviseen tuttipulloon verrattuna tätä kehutaan, koska lasista ei liukene myrkyllisiä kemikaaleja. Silikonihuppu suojaa pulloa ja helpottaa siitä kiinni pitämistä. Pulloa voi tietysti myös “stailata” erilaisilla suojuksilla.

tuttipullo metalli

Myös kolmas tuttipullo on vauvakutsulahja. Pura Kiki Stainless on nimensä mukaisesti terästuttipullo ja se on valmistettu rikkoutumattomasta, ruostumattomasta ja saumattomasta teräksestä. Luin netistä, että tämä tuttipullo on täysin muoviton ja siksi turvallinen. Myös pullon värikäs ulkokuori on maalattu myrkyttömällä maalilla. Tätä suositellaan muovisen tuttipullon sijaan, koska tästä ei liukene kemikaaleja, mutta tämä ei taas rikkoudu kuten taas lasinen tuttipullo saattaa tehdä.

Mitä mieltä te olette erilaisista tuttipulloista? Onko jokin merkki tai materiaali ylitse muiden? Tiedättekö, kun tavallaan kaipaan vähän niitä aikoja, jolloin valikoimaa ei ollut näin paljoa, vaan sitä ostettiin, mitä oli tarjolla. Niin kai se taitaa mennä, että tieto lisää tuskaa tässäkin asiassa. Koko ajan tehdään tutkimuksia, joissa löydetään lisää myrkkyaineita tai teilataan ennen turvallisina pidettyjä materiaaleja. Miten tässä kaikessa pysyy enää mukana!