Imetystoppien peruskurssi
Mitä täällä tapahtuu?! Lämpöä on lähemmäs 15 astetta, ulkona on vihreää ja tuntuu ihan väärältä sanoa, että nyt on marraskuu. Lämpimän syyspäivän kunniaksi paneuduin hieman alusvaateasioihin, kun pesin imetystoppini. Äitien, siis sekä odottavien että jo synnyttäneiden, alusvaatteista kirjoittelin joskus kokonaisen postauksen, mutta oivalsin jo silloin, että imetystopit tarvitsevat ihan oman postauksensa. Olen reilun vuoden verran tapellut niiden kanssa, etsinyt sopivia, kokeillut huonoja ideoita ja kironnut, kun yötopiksi valitsemani toppi hiostaakin niin, etten saa unta. Tässäpä siis muutamia havaintoja imetystopeista ja niiden käyttötarkoituksista. Sanoisin, että tässä on kolme tärkeintä toppia käyttöön. Kertokaa toki, jos olette eri mieltä.
Tärkeimmät imetystopit (ylhäältä alas):
Puuvillainen imetystoppi (H&M) ostettiin ensin alustopiksi, mutta sen käyttötarkoitusta laajennettiin pian nukkumiseen. Materiaali on pehmoista eikä hiosta. Puuvilla on napakkaa, mutta ei kiristä tai tunnu muutenkaan epämukavalta. Toppia on pesty kymmeniä kertoja, mutta musta väri ei ole haalistunut. Tämän ja seuraavan kohdan topin tilasin H&M:n nettikaupasta.
Kiiltäväpintainen imetystoppi (H&M) sellaisten yläosien alle, jotka pitää saada laskeutumaan kauniisti. Ostin tämän myös ihonvärisenä, joten toppi ei loista rumasti vaaleankaan yläosan alta. Tein tämän liukaspintaisen topin kanssa sen virheen, että puin tämän yötopiksi ajatuksena, että imettäminen on helppoa, mutta että rintavarustus saa kuitenkin tukea. Hikoilin niin, että revin lopulta topin päältäni niin aggressiivisesti, että toinen olkain katkesi. Tai siis sen ommel repesi, mutta kuitenkin. Normaalilla käytöllä toppi on kestänyt hyvin.
Villainen imetystoppi (Boob) paukkupakkasille alustopiksi. Tämä on siitä hyvä villatoppi, että tämän voi pestä normaalisti pesukoneessa. Tosin materiaalinsa vuoksi tämä ei vaadi pesua kovinkaan usein. Imetyksen alussa tilanne voisi olla eri, kun oli kaikenlaista suihkutissiä ja muuta sotku, mutta nyt olen lähinnä tuulettanut toppia muutaman kerran. Suosittelen tällaista varsinkin ihan imetystaipaleen alkuun, kun rintatulehduksia tulee helpommin. Tai jos sattuu olemaan vilukissa. 😉
(villatoppi saatu Jollyroomilta)
My&Mini
Mä vannon noiden ekojen HM-toppien nimeen. Eivät haalistu tai kutistu, näyttävät perustopeilta pientä hakasta lukuunottamatta, pitävät kannut suht hyvin paikallaan ja plussana on tuo topin pituus, jonka ansiosta toppi pysyy hyvin paikallaan housujen päällä, eikä hilaudu jenkka-kahva-muffinssin päälle
Iina M.
Sama juttu! Mulla taitaa olla kuudessa eri värissä noita puuvillaisia. RAKASTAN! <3
Terhi
Kivoja nämä imetysvaatejutut! Tuollainen villatoppi voisikin olla tämän vilukissan talven pelastus 🙂
Iina M.
Kiva, jos tykkäät! Itselleni nämä olivat äitiydessä alkuun suuri mysteeri, joten ajattelin kirjoitella aiheesta tuoreille äideille. 🙂
Liilii
Mulle noi HM-topit on liian pieniä tissiosasta. Peittää ehkä 1/3 mun rintavustuksesta 😀 Käytän niitä kyllä yötoppeina ja vaatteiden alla, mutta mitään sellasta imetystoppia en ole löytänyt, jota kehtaisi käyttää vaikkapa avonaisen villatakin kaverina ihmistenilmoilla. Onko muilla isotissisillä heittää vinkkiä?
Iina M.
Hmm, hyvä kysymys! Osaako joku vinkata? 🙂
sasu
Juu haluaisin kans tietää jos joku valmistaa isommille tisseille sopivia!
Ei oo ne sisäänommellulla liiviosalla varustetut tuubitopitkaan koskaan asettunu hyvin, niin eipä sitten nämäkään topit, kun vielä vähän ekstramuotoja maidon ansiosta!
Iina M.
Pistetäänpä tästä kysely menemään, jos joku tietäisi hyvän merkin! <3