Vihdoin sain kuvattua sen legandaarisen sairaalakassini sisällön tänne blogiin asti. Keräsin omat pakkauslistani muiden bloggaajien listojen ja neuvolapaperin pohjalta. Pienelläkin selviää ja pääasia kuulemma on, että mukana olisi äitiyskortti. Tärkeintä on nyt tässä vaiheessa raskauttani, kun laskettuun aikaan on alle viikko, kirjoittaa jonnekin näkyvälle paikalle lista asioista, joita ei voi vielä pakata, mutta jotka on pakko ottaa mukaan. Listalle päätyvät ainakin henkilöllisyystodistus, matkapuhelin ja kuohuviinipullo, jota säilytän jääkaapissa. Mutta mitäpä muuta tärkeiden asioiden listalta löytyy? En mitkä asiat ovat niitä vähemmän tärkeitä tai jopa turhakkeita? Postauksen kuvituksena asioita siltä ihan tärkeimpien pakattavien listalta.

P1010004P1010006

Ne tärkeimmät (joita ei saa paniikissa unohtaa):

* neuvolakortti ja henkilöllisyystodistus

* käteistä tai pankkikortti taksia (ja vähän kanttiinia) varten

* huulirasva (eli Lansinoh, joka toimii myös nännien suojana)

* laturi puhelimelle (ja se itse puhelin, joka toimii myös kamerana)

* pientä evästä ja pullo kuohuvaa (sitä aivan erityistä)

* imetystoppi (menee hätätapauksessa myös yöpaidasta) ja alushousut

P1010001 2OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ne tärkeät (jotka isä voisi hakea myöhemmin):

* sheivausvälineet

* hammasharja ja -tahna

* imetysliivit ja liivinsuojia

* kamera

* hiusharja

* yöpaita ja alushousuja

* terveyssiteitä

* turvakaukalo

* äidille ja vauvalle kotiutumisvaatteet

P1010003P1010003

Ne vähemmän tärkeät (joita saattaa kuitenkin tulla ikävä):

* omat suihku- ja hiustenhoitotuotteet

* tabletti tai läppäri ja siihen kuulokkeet

* pehmotossut

* kasvojenpuhdistustuotteet

* meikit (vierailuaikana saattaa tulla ikävä CC-voidetta, ripsiväriä ja kulmakynää)

Että sellaisia listoja. Saa nähdä, mitä kaikke tuonne sairaalakassiin lopulta välttämättömien tavaroiden lisäksi pakkaan. Riippuu vähän siitäkin, lähdetäänkö synnytyslaitokselle rennosti, jolloin ehdin pakata mukaan vaikka mitä turhaa ja pinnallista, vai paniikissa, jolloin koetan muistaa ottaa mukaan itseni ja neuvolakortin. Vauva on onneksi kiinni minussa, joten sitä en vaan voi unohtaa kotiin. Muuten se jäisi takuulla tämän hajamielisyyden keskellä. Ei muuten tainnut Kånkenin edustaja arvata, mihin käyttöön reppu päätyy, kun lahjoitti tämän Peach Pink -sävyisen kaunottaren minulle alkukesästä. Pahoittelen, mutta käytännöllisyys ennen kaikkea! 😀