PERJANTAI

Huomenta, ja samoin tein ensimmäisen turhautumisen kimppuun. Viime viikolta tuttu aihe palaa kehiin, kun vilkaisen miehen illalla puhdistamaa syöttötuolia. Uudelleenhan se on putsattava, sillä ruuantähteiden ja pesuaineiden muodostama tahmakerros on ällöttävä. Mikähän siinä on, ettei tätäkään hommaa voi tehdä kunnolla, kun siihen menee vain minuutti aikaa?

Johtopäätös: Ei se nalkuttaminen taida sittenkään tuottaa tulosta, vaan samoista asioista täytyy huomautella aina uudelleen. Turhauttavaa!

LAUANTAI

Jos pitäisi nimetä kolme suurinta aihetta, joista meillä riidellään, yksi niistä olisi tämä. Koko viikon tähän mennessä rankin hetki kuluu aamupalapöydässä, kun mies oikein odottaa, että aloitan perinteisen saarnani aiheesta “etkö nyt vaan voi mennä lääkäriin niin kuin normaalit aikuiset, kun kipu vaikuttaa jaksamiseen, työkykyyn ja meidän perhe-elämään näin negatiivisesti“. Nielen kuitenkin ajatukseni, joudun ihan konkreettisesti puremaan hampaita yhteen, jotta en avaudu aiheesta, kun keittiössä huokailee tuskainen mies. Samalla kuitenkin mietin, pitäisikö varata lääkäriaika toisen puolesta ja huijata tyyppi jotenkin tutkimuksiin. Viikon teeman mukaan annan asian olla.

Johtopäätös: Saman aiheet toistuvat riidoissa kunnes tulehtunut asia on parantunut. Niissä tapauksissa harmittaa, kun se parantuminen ei ole omista tekemisistä kiinni, vaan sen toisen ihmisen.

SUNNUNTAI

Johtopäätös: Mitäs himputtia! Yläpuolella on pelkkää tyhjää tilaa. Voivatko kitinäaiheet siis ihan todella loppua kesken vai loksahtiko jotakin päässäni kohdilleen, kun ei jaksa provosoitua tekemättömistä asioista ja rikotuista lupauksista?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nillityslakkoviikon alkupuoliskon tapahtumia voi lukea aiemmaista postauksesta. Näin seitsemän päivän muistiinpanojen perusteella minut on helpoin suututtaa:

a) tekemällä asiat huolimattomasti

b) edellinen kohta + viivytellä/unohtaa

Odotan kumppaniltani paljon ja pulssi nousee jo inhimillisistä unohduksista taivaisiin. Juttelimme tästä asiasta ja toimintamallilleni löytyi aika looginen selitys menneisyydestäni. Kun on asunut yksin niin monta vuotta, on tottunut siihen, että jos jokin on väärässä paikassa, siitä voi syyttää vain itseään. Sama juttu, jos jotakin pitää saada tehtyä, sen tekee itse ja HETI, jotta tekeminen ei veny tai unohdu. Miehelle taas on tärkeämpää, että asia saadaan tehdyksi jossakin vaiheessa. Oletan myös helposti, että mies lukee ajatuksiani ja asiat jotenkin “tapahtuvat itsestään” siinä arjen lomassa. Minä lupasin pitää mölyt useammin masussani ja kiitokseksi sain muutaman tunnin yhteisen siivoussession, jotta seuraava viikko sujuisi vähemmällä sekaisuuskitinällä. Puhtaassa kodissa tunnelmakin oli heti keveämpi eikä mikään ärsyttänyt.

Ai niin, kysyin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä myös ihmiskokeen toiselta osapuolelta, huomasiko hän, että olin viikon verran koettanut olla mukavampi enkä turhaan roikkunut lillukanjuurissa. Huomasi hän. Kysyi kuitenkin uteliaisuuttaan heti, että miksi niin. Vastaukseni hänelle on tämän koko hassun kokeilun ydin:

“Yritin olla huomauttelematta, jotta olisin itsekin paremmalla tuulella.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA