OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ennen raskauttani en tiennyt, mikä on Bola-koru. Raskausblogeja selaillessani aloin kuitenkin tasaisin väliajoin törmätä noihin pitkäketjuisiin pallokoruihin. Kiinnostuin koruista ja selvittelin hieman, mikä niiden tarina onkaan. Bola-koru on saanut alkunsa Meksikosta ja se on tarkoitettu äideille. Korua kuuluisi alkaa käyttää jo raskausaikana, sillä pallomaisen korun sisällä oleva messinkikello helisee vatsan lähellä niin, että raskauden loppuvaiheessa vauva kuulee helinän vatsaan. Korua kuuluu käyttää raskausaikana vatsan päällä, siksi ketju on niin pitkä. Sanotaan, että jo raskausviikolta 20 asti vauva voi kuulla korun helinän ja ääni rauhoittaa lasta kohdussa samalla tavalla kun äidin sydänäänet rauhoittavat pientä.

P1010016

Bola-korun taika on siinä, että jos sitä on käytetty raskauden aikana, lapsi tyyntyy korun äänestä myös syntymänsä jälkeen. Sitä on myös hauska hypistellä eräänlaisen stressilelun tavoin. Bolan kerrotaankin olevan sopiva koru imetyshetkiin, sillä sen ääni rauhoittaa vauvan lisäksi myös äitiä. Ihana ajatus oli myös jostakin lukemani idea siitä, että Bola-korun voi antaa myöhemmin eteenpäin äidiltä tyttärelle aivan kuin  jonkinlaisen “perintökorun”. Olen taipuvainen uskomaan erilaisiin tarinoihin ja myönnän, että uskon koruun jollakin tasolla ja aionkin käyttää omaani mahdollisimman paljon loppuraskauteni aikana.

P1010021

Olin ihaillut jo useita erilaisia koruja raskausaikanani, mutta en millään osannut päättää, millaisen itselleni tahtoisin. Toivoin myös salaa, että mies tarttuisi vinkkeihini ja hankkisi minulle tuollaisen korun, mutta vihjailut satelivat kuuroille korville. Sain kuitenkin oman Bolani sattumalta juuri suomalaiset nettisivunsa avanneelta Mom2moM-merkiltä, kun he ehdottivat yhteistyötä. Brändin Bola-koruja voi selailla täällä, tämän minun hempeä versioni löytää suoraan tämän linkin takaa. Olin pitkään sitä mieltä, etten tahdo hopeansävyistä Bola-korua, mutta törmättyäni tähän persikkaiseen palloon, mieleni muuttui. Koodilla BOLA15 saatte muuten tämän päivän eli sunnuntain ajan tuon nettikaupan kassalla 15 % alennuksen Bola-koruista, jos sellaisia sorrutte tilaamaan.

P1010018

Kuulisin mielelläni myös teidän Bola-tarinoitanne, jos kyseistä korua olette kokeilleet. Toimiko se? Mistä hankitte omanne? Suosittelisitteko korua odottajille vai ovatko ne täyttä huuhaata? Mielenkiinnolla odotan kokemuksianne ja tarinoitanne! 🙂

Yhteistyössä Mom2moM.