Nyt on sitten viimeinen terveyskeskuksen lääkärikäynti ennen laskettua aikaa ohi. Neuvola-aika on kahden viikon päästä ja siitä seuraavat ajat viikon välein, mutta vauvahan on niin sanotusti valmis syntymään jo viikon päästä, joten voi olla, etten ehdi neuvolaan enää ennen synnytystä. Voitin vihdoin laiskuuteni ja pakkasin sairaalakassin valmiiksi lääkärikäynnin jälkeen. Kiinnostaisiko teitä muuten ihan oma postaus tästä aiheesta? Kassien sisältö kun tuppaa vaihtelemaan rajustikin eri odottajien välillä.

Ensimmäisenä ennen lääkäriaikaani kävin pissalla. (Kiinnostaa varmasti kiviäkin.) Tikun värialueet olivat tälläkin kertaa ok eivätkä muuttuneet vihreiksi. Näin varmistettiin, ettei raskausmyrkytys ole päässyt iskemään. Jos tikut viittaavat myrkytystilaan, kysellään tarkemmin mahdollisesta ylävartalon turvotuksesta, käsien sekä jalkojen kutinasta ja muista mahdollisista oireista, jotka myrkytykseen viittaavat. Minun kohdallani kutiavat tasan raskausarvet, joten pieni kutinakaan ei juuri huolettanut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P1010004

Toisena punnitsin itseni, sillä luonnollisesti naisihmiselle oli tärkeää poistaa se muutama gramma virtsaa kehosta ennen kuin voi nousta vaa’alle. En tunnusta ajatelleeni näin. Paino on raskauden aikana noussut tasaisesti, mutta kuten sanottua, kipujen hellitettyä olen kävellyt enemmän/tehokkaammin, joten turvotusta oli kadonnut mukavasti. Raskauskiloistani en ole huolissani, sillä tiedän, miten niistä pääsee loppukesästä eroon. Vedenjuontia tarkkailen nykyään puhelimeeni ladatulla sovelluksella ja uskon senkin helpottaneen turvonneeseen oloon. Vielä, kun osaisi pysyä erossa siitä ihanasta suolasta, jota niin rakastan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeisenä mittasin itseltäni verenpaineen. Paineeni ovat aina olleet alhaiset, joten on mukava seurata normaaleja lukemia raskausaikana. Paineet olivat kunnossa tälläkin kertaa ja seurailen niitä kotona jatkossakin. Täytyy varmaan tunnustaa, että verenpainemittarin lisäksi pissailen välillä noihin tikkuihinkin kotona. Hoitoalalla työskentelevä äiti sai itse asiassa lääkäriltä paljon terveisiä, kun paljastin, että äiti hankki tyttärelleen tikkuja ja mittarin kotiseurailua varten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P1010005

Kaikki oli siis kokonaisuudessaan hyvin. Vatsa oli kasvanut käyrää seuraillen ja sydänäänet kuuluivat hyvin. Bebe arvioitiin nyt 2,8 kilon painoiseksi ja syntymäpainoksi hänelle arvioitiin 3,7 kiloa. Kohdunkaula oli lyhentynyt, mutta en ollut yhtään auki eikä vauva ollut kiinnittynyt. Supistukset loistivat poissaolollaan. Vähän jännittää, miltä “oikea” supistus edes tuntuu, kun raskauteni aikana olen kokenut lähinnä vain lievää kovettumista vatsassa kunnon supistusten sijaan. Parhaimmat kommentit tulivat tarkastuksessa siitä, miten vatsaa on kuulemma rasvattu hyvin, ja siitä, kuinka lantioni luusto sopii erinomaisesti synnytykseen. Tällä kertaa meillä ei muuten potkittu edes ultraäänianturia! 😉