Testiryhmämme on nyt syönyt Puhdas+ -kuurin kokonaan. Hair Capsules -kapselit , joita me kolme naista testasimme 60 päivän ajan, lupaavat seuraavaa: “Biotiini tuuheuttaa hiuksia ja tekee ne kiiltävimmäksi. Sinkki kosteuttaa ja edistää hiusten kasvua. L-kysteiini on aminohappo, joka on hiusten rakenneaineen keratiinin luonnollinen osa. C- ja E-vitamiinit ovat tärkeitä antioksidantteja, jotka edistävät hiusten kasvua ja terveyttä.” Kuvituksena postauksessa on omien hiusteni tilannetta heti kuurin päätyttyä. Ensimmäisen kuuripuolikkaan kokemukset voi lukea tästä postauksesta. Kaikki testaajat ovat saaneet kapselit Puhdas+ -edustajalta testijaksoa varten, niitä ei siis ole ostettu itse. Kokemukset ovat testaajien omia ja rehellisiä eikä niitä sensuroida tai muokata ennen julkaisua.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SANNI, 22 vuotta:

”Kuurin alkuosa:

Lähtötilanne oli se, että tukkaa minulla on vaikka muille jakaa, mutta sitä myös irtoilee mieletöntä tahtia ja sen kunto oli kaikkea muuta kuin hyvä. Aluksi kuuri ei tuottanut minkäänlaisia tuloksia, mutta ensimmäisen kuukauden lopulla aloin huomata, että hei, niitä irtohiuksia ei olekaan enää joka paikassa. Oma kokemus oli, että tukka oli kuukauden loputtua myös ulkoisesti paremmassa kuosissa, mutta siihen lienee vaikutusta myös sillä, että värjäsin hiukset ja vaihdoin shampoota. Ai niin ja kynnet, ne ainakin kuurin myötä vahvistuivat.

Neljäskymmenes päivä

Hiukseni ovat tällä hetkellä enemmän elossa kuin koskaan. Syytä ei kuitenkaan uskalla vierittää Puhdas+ kapselien niskoille, olen nimittäin viettänyt viimeiset viisi päivää Välimerellä, jossa ilmasto on vähän eri. En tiedä onko se tämä ilman kosteus, merivesi vai se kraanasta lorisevampi kalkkipitosempi vesi, mutta hiukseni eivät ole koskaan voineet näin hyvin. Hotellihuoneen valkoinen tyynyliina on pysynyt valkoisena, eikä sille ole varissut punaisia kutrejani, hiusten irtoilu siis edelleen kontrollissa.

Viideskymmenes päivä

Pituuskasvua tämä kuuri on kutreilleni ainakin aiheuttanut, koska viimeisimmästä värjäyskeikasta on alle kuukausi ja juurikasvu on jo erittäinkin näkyvillä. Sinäänsä harmittaa että koko ajan saisi olla tukkaa värjäämässä, mutta toisaalta olen salaa haaveillut pidemmästä tukasta kesää ajatellen (tiedän, hupsua, yleensähän ihmiset katkaisevat latvansa helteiden lähestyessä). Tällä hetkellä unelmoin, että tukka ottaisi kunnon kasvuspurtin ja kasvaisi Norjan euroviisuedustajan pehkon mittoihin (THAT HAIR!). Sääli, että siihen eivät taida mitkään kapselit noin vaan pystyä, mutta alku näyttää lupaavalta.

Kuudeskymmenes päivä

Kun poljen aamuisin pyörällä töihin, on letti ehdottomasti kiskaistava poninhännälle. Positiivista on, että kun avaan poninhännän töissä, hiuksille ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Ne ovat paksut, pöyheät ja terveen näköiset. Ja mikä parasta, ponnaria irrottaessa ei siihen hiuslenkkiin jää hiuskarvaakaan.

Luin mielenkiinnolla viime kapselipostaustestauksen kommenttiboksia. Koitin lukea tämän jälkeen omaa tekstiäni mahdollisimman kriittisin silmin. Minähän tosiaan mainitsin että testijakson aikana värjäsin hiukset, vaihdoin shampoota ja vaikka mitä. En siis tosiaan mene sanomaan, että kapselit olisivat yhtäkkiä taltuttaneet tukkapörröni, suhtautumiseni niitä kohtaan on edelleen kriittinen, aluksihan en huomannut niissä mitään tehoa. Ja tosiaan, eihän jo olemassa olevaan hiukseen voi sisäisesti vaikuttaa, tai niin olen kuvitellut, kumma miten aina nämä kuurit lupailevat myös vaikka mitä kiiltoa ja hehkua. Mutta ihan oikeasti tukkani on mielestäni kasvanut viimeisen parin kuukauden aikana nopeammin kuin ennen ja joko näköni on heikentynyt tai sitten niitä irtohiuksia ei ihan oikeasti ole enää niin paljon joka paikassa. Kasvava hius vaikuttaa vahvalta ja hyväkuntoiselta, mutta saa nähdä kuinka käy kun kapselit loppuvat. ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LOURA, 25 vuotta:

”Testijakson alkupuoliskolla en huomannut itse mitään lisääntyneeseen karvankasvuun liittyvää, mutta muilta sain kommenttia kasvaneesta tukastani. Pesuvälin koin myös pidentyneen, en sitten tiedä onko joku muu vaikuttanut asiaan? Ainakin shampoot ja hoitoaineet ovat olleet samoja koko testijakson aikana.

40 päivän jälkeen:

Yllätyin kuinka kynteni ovat kasvaneet! Tietokoneella näpyttely alkoi olla jo vaikeaa ja jouduin oikein turvautumaan kynsisaksiin, kun yleensä kynnet ovat napsahtaneet poikki itellään. Kynsien vahvistumista on myös tapahtunut sillä ennen kynteni taipuivat ja vääntyivät miten sattuivat, mutta nyt ei ole ollut enää sitä pelkoa. Hiuksissa en näe vieläkään oikein mitään kasvuntapaista.

50 päivän jälkeen:

Kiinnitin meikatessani huomiota, että ripseni ja kulmakarvani ovat tuuheassa kunnossa. Muuta uutta ei auringon alla..

60 päivän jälkeen:

Kävin luottokampaajallani ja hän sanoi, että uutta hiusta kyllä pukkaa! Pitäisi varmaan ostaa uusi paketti, kun oma hius näköjään heikonlaisesti tykkää uusiutua. Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen näihin megavahvistuneisiin kynsiin eli uusi kapselilaatikko taitaa lähteä ihan senkin takia tilaukseen!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IINA, 28 vuotta:

”Kuurin alku sujui mukavasti. Kampaajakäynnin yhteydessä uusia hiuksia katseltiin ja kauhisteltiin. Jakauksen kohdalla erottui hento, vaalea sänki, jonka kasvua aloin odotella ihan tosissani.

40 päivän jälkeen olo on vähän pettynyt. Vaikka kampaajakäynnillä kampaaja löysi uutta hiusta, sitä ei alkanut kasvaa hurjalla vauhdilla enkä itse erota sitä pitkien hiusten joukosta. Jos olisin yhtään vähemmän kärsimätön ihminen, olisin takuulla tyytyväisempi, mutta en vaan malttaisi odottaa tuloksia.

50 päivän jälkeen fiilis on hyvä! Ystäväni muistutteli, että hiukset kasvavat vain reilun sentin kuussa, joten mitään superkasvua on turha odotella ja se sänki näkyy sitten aikanaan. Hiusraja näyttää kuitenkin jo muidenkin silmiin erilaiselta, sillä hiustupsuja on alkanut ilmestyä. Tai siis nyt ne todella huomaa. Hiuksia lähtee niin vähän, että alan epäillä, putoaako niitä enää edes sitä normaalia sataa, mikä päivässä pitäisi lähteä. Ainakaan ei tunnu siltä.

60 päivän jälkeen hiuksia lähtee hyvin vähän. Olen kuullut, että kuurin päätyttyä sen vaikutus loppuu heti ja odotan hieman kauhulla, tippuuko päästäni kasa hiuksia, mutta mitään ei tapahdu. Kaikki (todelliset tai kuvittelemani) hyvät vaikutukset pysyvät, vaikka kuuri päättyi jo muutama viikko sitten. Lyhyitä, uusia hiuksia liimailen muihin hiuksiin kiinni hiuslakkalla, jotta ne eivät törrötä pystyssä. Postauksen kuvissa näkyy tupsuja, jotka nostelin irti muista hiuksista. Kaunista, eikö?”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iso kiitos molemmille testaajille! Yhteenvetona voisi siis kai todeta, että testaajat tuntevat kapseleiden toimivan eri tavoin. Mukavia sivuoireita havaittiin, sillä kynnet ja hiuksethan ovat tosiaan samaa materiaalia. Mistään taikuudesta ei ole kyse, mutta aina ei tule miettineeksi, miten nämä ravintolisät vaikuttavat muuhunkin kuin siihen ongelmaa, jonka vuoksi niitä pääasiallisesti(:D) syö. Kiinnostaisiko tällainen lukijatestiryhmämeininki jatkossakin? Millaisista tuotteista toivoisitte testijaksoja tai mitä tahtoisitte itse testata? Sana on vapaa! 🙂