Deseniolta haastettiin minut sisustamaan kotini sisustusjulisteilla ja -tauluilla. Näitä stailausjuttuja on tulossa lähiaikoina enemmänkin, mutta pakko myöntää, että julisteiden kanssa olin todellakin epämukavuusalueellani. En nimittäin osaa yhtään sommitella asioita niin, että ne näyttäisivät jotenkin hyvältä. Sisustusjulisteita myyvän Desenion sivuilla on tällaisille sisustusneitsyille onneksi apusivu, jonne on koottu vinkkejä erilaisten kollaasien tekemiseen. Sivulta löytyy ohjeet eri kokoisille tauluille ja niiden yhdistelemiselle, mutta myös valmiita paketteja, joiden julisteet sointuvat yhteen juuri eikä melkein. Minä otin riskin ja valitsin julisteet itse. Suurin osa on lasten puolelta, tunnustan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Julisteet saapuivat tuubissa sileinä ja virheettöminä. Postilla olisi pitänyt olla todellinen täystuho töissä, jotta julisteita olisi voinut kuljetuksen aikana jotenkin vahingoittaa, niin viisaasti ne oli pakattu. Purettuani tuubin ja tarkistettuani, että kaikki tilaamani oli toimitettu, marssin ostamaan kehyksiä. Niiden valinta ei ollut helppoa, ja lopulta päädyin ostamaan mustat kehykset keskipaksuilla reunoilla. Kaikki valitsemani julisteet ovat mustavalkoisia, joten tiesin heti, että nyt tehdään jotakin hyvin yksinkertaista. Päätin, että kokeilen julisteita sekä seinille että ikkunalaudalle. Tykkäsin ikkunalautasommiteltamasta ehkäpä kaikista eniten, mutta valitettavasti niin tykkäsin myös perheemme 1-vuotias, joka haluasi repiä taulut alas leikkeihinsä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAdesenio sisustustauluOLYMPUS DIGITAL CAMERAdesenio sisustusjulisteOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopulta päätin kuitenkin keskittyä makuuhuoneeseemme, sillä siellä seinät suorastaan huusivat tyhjyyttään. Jotenkin nuo kuvatkin sopivat pinnasängyn läheisyyteen, sillä piirtotyyli on pienissä sisustustauluissa veikeän lapsekas. Kollaasi tehtiin niin, ettei poika yletä tauluihin. Kiinnitysten kanssa on hyvä olla tarkkana. Toiset luottavat taulukoukkuihin, toisen ripustuslankoihin tai nauloihin. Sommittelin kollaasia ensin lattialla, minkä jälkeen ripustin ne seinille. Palatte jo varmaankin halusta nähdä lopputuloksen? Tällainen meidän makuuhuoneen intiaanijulistekollaasista sitten tuli! (Vähän vaan inspiroiduin valitsemaan nuo taulut pussilakanoidemme perusteella.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tykkäättekö te enemmän isosta lopullisesta taulukollaasista vai sinne tänne asetelluista yksittäisistä tauluista tai tauluryhmistä kuten postauksen alkupuolella? 🙂