Kannattaako ostaa Reiman toppahaalari?
“Lumilinnojen rakentaminen sujuu kuin leikki reippaassa Reima®-haalarissa. Tässä taaperoiden mitoitetussa perushaalarissa on myös näköä ja luonnetta! Haalarin materiaali hylkii tehokkaasti vettä ja likaa, mutta hengittää, joten lumipalloja pyöritellessä ulkoiluasu ei hiosta. Lämmike takamuksessa pitää huolen, että linnaa vartioidessa peppu pysyy lämpimänä ja leikki ei keskeydy suotta. Pikkuruiseen vetoketjulliseen taskuun miehustassa voi sujauttaa vaikka linnan avaimen säilöön ja suurempaan läppätaskuun mahtuukin sitten kuninkaalliset aarteet, ainakin ne pienimmät! Heijastavien yksityiskohtien ansiosta pikkuprinssit ja –prinsessat näkyvät pimeän tullen. Trendikkään haalarin saa raikkaan yksivärisenä ja rohkeasti tilkkutäkki-henkisessä kuosissa.“
Jotenkin ihanasti kirjoitettu tuon talvihaalarimme kuvaus Reiman nettikaupassa. Vaikka tällä viikolla oli hellettä, syys- ja talviasiat pyörivät jo kieltämättä mielessä. Kuulun nimittäin niihin ihmisiin, jotka pyrkivät ennakoimalla säästämään rahaa. En oikein osaa päättää, kuuluuko elokuu kesään vaiko syksyyn. Nautin vielä kesästä, mutta ajatukset eksyvät usein syksyyn. Esimerkiksi silloin, kun Reiman OUTLET-liikkeessä silmät osuvat moniväriseen haalariin, joka on 50 % alennuksessa. Haalari olisi ostettu jo hintalapun alennettuun hintaan, mutta ostospäivänä se saatiin tosiaan puoleen hintaan. Suosittelen lämpimästi shoppailemaan käytettyinä tai alennusmyynneistä kaikki vähänkään kalliimmat vaatteet ja tarvikkeet, jos mallistoilla ei ole niin väliä. Säästyy pitkä penni.
Haalarissamme on:
- tärkeimmät saumat teipattu
- irrotettava huppu
- vetoketjullinen sekä paikkatasku etuosassa
- painatus vuorissa
- lämmike takamuksessa
- säädettävä vyötärö
- heijastavat yksityiskohdat
- irrotettavat, joustavat jalkalenkit
Jos joku miettii, miksi en omin sanoin kuvaile tätä haalaria, vaan kopioin tuotekuvauksesta tietoja, siihen on hyvä syy. En tiedä taaperoiden pukemisesta mitään! Kaupassa kuljin leuka maassa kunnes tajusin lukea noita vaatteiden lappuja, joissa kerrotaan vaatteen ominaisuuksista. Päätin luottaa vain sokeasti siihen, että suosikkimerkkini tietää, miten lapset puetaan. Tekeehän joku muukin näin? Tunnustakaa, pliis! Meiltä löytyy syksyksi myös Reiman ohut välikausihaalari, joka löytyi jo keväällä tori.fi-nettikirppikseltä, ja nyt talvihaalariakaan ei tarvitse enää etsiä. Myös viime talven Grian-haalarimme oli Reiman.
Jos teidänkin taaperonne vaatekaapissa on Cheleb-haalarin mentävä kolo, näitä haalareita löytyy vielä Reiman verkkokaupasta kolmessa eri värissä hyvään ALE-hintaan. Myös yksivärisinä! Nyt painun kyttäämään Netflixiä nukkumaan, sillä huomenna on edessä paluu kotiin. Muistakaahan osallistua vaippahousuarvontaan, ehtii vielä huomiseen asti. Hyvää yötä! 🙂
Mai
Haa, meillä sama haalari! Oli lopputalven alesta hankittava kun taapero kasvoi niin kovasti että vanha haalari kävi ahtaaksi. Oli kyllä tosi kiva sen mitä ehdittiin käyttää. Luotan kanssa reimaan ja aleihin näissä tai kirppiksiin näissä ulkovaatteissa 🙂 Kukapa niistä niin tietäisi, kauhean monimutkaiseksi ominaisuusviidakoksi tehty ulkovaatetus, välillä miettii onko niillä kaikilla teknisillä ominaisuuksilla niin väliä, mutta tietty haluaa, että lapsi tarkenee ja pysyy kuivana ulkona rymytessään 😀
Iina M.
Kiva kuulla! Minäkin tykkäsin meidän edellisestä Reimasta, se ei tosin ollut tällainen mönkimiseen tarkoitettu, vaan pikkuista vauvaa lämmittävä vaan. 🙂
Veera
Itseäni on jo pitkään mietityttänyt talvihaalareissa se, että vaikka niistä mitataan teknisenä tietona vaikkapa vedenpitävyyttä tai hankauksen kestoa, ei yksikään valmistaja anna haalarilleen mitään “lämpöarvoa”. Ja kuitenkin suomen talvessa useinmiten talvihaalari puetaan päälle juurikin lämmittämään, ei sadeasuksi. Samaan tapaan siis kuin ostaisin makuupussia retkeilykaupasta. Sielläkin on tuotteet rivissä sen mukaan, millainen täyte niissä on lämmittämässä.
“Lämpöarvo” – siis jonkun sortin numero vaatteet lämmittävyydestä – voisi olla oikeasti tarpeen ja avuksi niille vanhemmille, joiden lapset ovat kovia hikoilemaan (eivät siedä kovin lämmintä haalaria paukkupakkasillakaan) tai luontaisia vilukissoja (todella lämmin haalari tarpeen jo pikkupakkasillakin). Samoin Pohjoisen lapsi tarvitsee talvivaatteelta todennäköisesti enemmän sitä lämpöä kuin vedenpitävyyttä (joka nykyään tutuu olevan jokaisen lasten ulkovaatteet myyntivalttia). Kunnon pakkasilla kun lumi on harvoin kovinkaan märkää. Täällä etelässä taas on vähän toisin… Se, että talvivaate lämmittää, on mielestäni siis sen ykkös ominaisuus.
Nuo muutkin tekniset tiedot ovat toki tärkeitä. Haalareita voi vertailla numeroilla keskenään vaikkakin juuri tuon vedenpitänyytensä kannalta. On kuitenkin hyvä muistaa, että täällä Suomessa käytetään kurahousuja myös. Sellaisia ei ole useimmissa muissa maissa saatavilla haalarin suojaksi.
Itse arvostan mallia ja leikkausta. Suomalaisella Reimalla tunntaan ymmärtävän se, että haalarin alle tulee toisinaan puettua muutakin kuin sukkahousut ja trikoopaita. Samoin kaavoituksessa on otettu huomioon talvikengät ja se, että lahkeen tulee venyä talvisaappaan varren päälle. Toisinaan meinaan kauniit, (kalliit ja suositutkin) ulkolaiset haalarimerkit kompastuvat juuri tuohon smimfit kaavoitukseen. Ei mahdu kengänvarret lahkeen alle, ei villapaita kapeisiin hihoihin jne.
Niin, että ei kotimainen Reima voi kovasti hutiin valintana mennä. Onhan se Suomessa suomalaisillle piirretty. Ja jo vuosia.
Iina M.
Ihan totta kyllä. Vesipalkeista ja muista olen kyllä kuullut, mutta “lämmittävyydestä” vaan mainitaan, että lämmin on.
Ja on kyllä kiva, että voi tukea kotimaista merkkiä, kun on niin laadukas! <3
Teija / Pirppunen-blogi
Huh, juuri kirjoittelin itsekin blogiin talvivaatekriisistä (http://pirppunen.blogspot.fi/2015/08/talvivaatekriisi.html) ja vähän samoilla linjoilla sinun kanssa; en tiedä taaperoiden pukemisesta mitään. 😀 Viime talvi oli niin helppo, kun pikkuneiti ulkoili vain rattaissa tai sylissä. Nyt onkin sitten vähän vaikeampaa miettiä tuon kohta 1,5-vuotiaan pukemista…
Mutta googlettelun tuloksena meilläkin yksi todennäköisimmistä talvihaalarivaihtoehdoista on Reima; suurimpana syynä sen sopiva mitoitus pitkälle ja hoikalle. Toinen vaihtoehto mitoituksen puolesta olisi ilmeisesti Molon haalari. Kummastakaan merkistä ei ole itsellä kokemusta, mutta uskoisin ainakin tuon Reiman olevan hyvä ja laadukas – ja tosiaan valmistaja varmasti miettinyt tarvittavat ominaisuudet. 🙂 Kuulostaa kyllä hyvältä tuo teidän haalari; etenkin tuo lämmike takamuksessa – täytyy ottaa tämä huomioon itsekin haalaria etsiskellessä! 🙂
Iina M.
Nimenomaan! Kyllähän sellaisen tyypin nyt pukee, joka pötköttää ulkona joko vaunuissa tai sylissä. 😉
Hyvä tietää, että Molon mallit vastaavat Reimaa. Täytyykin kurkkia myös heidän vaatteitaan. Pipoa katseltiin Mololta kerran, mutta ulkovaatteet ovat uusi tuttavuus.
adelheid
Entisenä lastenvaatemyyjänä voin vinkata, että kannattaa oikeasti mennä ostoksille sinne asiantuntevaan kivijalkaliikkeeseen niin saa kaupan päälle hieman enemmän tietoa paitsi vaatteiden teknisistä ominaisuuksista myös kerrospukeutumisesta. Tuo kerrospukeutuminen on se avainsana ”lämpöarvossa”, jota on mahdoton pisteyttää juurikin ihmisten erilaisten liikkumis- ja hikoamiskäyttäytymisen takia. (Parisen vuotta sitten löysin kylläkin Reiman silloisilta kotisivuilta tiedon, että vasta yli -20 asteen pakkasilla sinne haalarin alle olisi pakko pistää ylimääräinen kerros sisävaatteiden lisäksi.) Kerrospukeutumisella tarvitsee ihan käytännössä kokeilla mikä on sopiva määrä vaatetta kullekin lapselle. Ja ne kerrosten väliin jäävä ilma on se joka lämmittää, ei välttämättä itse materiaali – paitsi villa lämmittää ihoa vasten, vaikka olisi märkä.
Voin myös kertoa, että Reima ei todellakaan ole sieltä laadukkaimmasta päästä. Ja tämä on ihan käytännön kokemuksella: ainoa merkki josta tuli jatkuvasti reklamaatioita pitkin talvea, useimmiten vähintään kerran viikossa. Esim. saumojen teippausten vierestä hiutui kangas rikki -> reklamaatiot lähetetään tehtaalle korjattavaksi 1-2 viikoksi -> mihin lapsi pukeutuu sen aikaa? – Omalla kokemuksella suosittelen toista kotimaista merkkiä; Travallen Remu ei ehkä ole ihan niin muodikas, mutta myös huomattavasti edullisempi ja reklamaatioita tuli ehkä kerran talvessa.
Iina M.
Ihan outo merkki minulle. Pitääkin tutustua! Ja hyödyllistä kuulla kokemuksia myös sieltä asiantuntijapuolelta. 🙂
nasu86
siis maksoitko suosta ihanuudesta reilu 20€ ? <3 itse olen tykännyt Lassie haalareista joka on myös Reiman merkki. kaikki lassieni löytänyt kirppareilta. tarvitsee löytää talveksi haalari jannulle. väliauteen on aika lailla kikki valmiina.
Iina M.
Se olisi ollut jo liian hyvää ollakseen totta! Alkuperäisestä hinnasta lähti puolet. 🙂
nasu86
No ei se kallis ollu siltikään 😊 ja on hieno!
Iina M.
On kyllä. Limenvihreä oli myös hieno, mutta alennushinnallakin 20 euroa kalliimpi kuin tämä. :/
Leena
Reiman haalareissa kyllä on myös eri lämpöarvoja kun tutustuu niihin tuotelappusiin eli yhdestä kolmeen lumihiutaleen kuvaa merkkaavat kuin lämmin haalari on. On myös untuvatäytteisiä haalareita ainakin alle metrinmittaisille. Kun itekkin tykkään et untuvatakki on lämmin talvella niin kiva pukea lapsellekin lämmintä! Meillä on Reimat kestäny hyvin, uudet ja kierrätetyt.
Iina M.
Apua, mulla on siis paljon opeteltavaa vielä! 🙂
Karoliina
Minun suunnitelmani on myös luottaa siihen, että Reima tietää, miten taaperot puetaan, kun itse en asiasta mitään tiedä. Talvihaalari heiltä on jo tännekin hankittuna.
Pidän kovasti blogistasi ja tavastasi kirjoittaa. Täällä useasti samoja asioita ihmetellään 1 v 2 kk vanhan tytön kanssa.
Iina M.
Mukava kuulla, että pidät! Ja myös lohduttava tietää, että muutkin äidit ovat joskus vähän “hukassa”. Ei kai kukaan ole äiti tai seppä syntyessään. 🙂
Niina
Meidän tytöllä on ollut kaksi Polarn o. Pyretin haalaria, molemmat ostettu käytettynä. Toinen kahden lapsen käyttämä ja toinen kolmen, ja molemmat edelleen meidän tytönkin jälkeen käyttökunnossa. Välikausihaalari on kuin uusi ja toppahaalarissa on polvissa pientä nukkaa ja kulumaa, mutta vuori on siisti ja lämmin.
Nyt pikkuisen ennen viime joulua ostettiin KappAhlin Kaxs-haalari, uutena kaupasta muistaakseni 60-70 euroa eli verrattain aika edullinen. Enkä enää merkkiä vaihtaisi! Tuo oli aivan mielettömän hyvä. Piti yli kolmenkympin pakkasella lapsen lämpimänä, vaikka alla oli vain sisävaatteet + yksi villakerros (vrt. P.o.P:in haalarin alle laitettiin merinovillapitkikset + villahousut vielä päälle), mutta toisaalta kevättalvella piti kelkkaillessa tuulen ja parit loskaan uppoamiset pilkkireissuilla niin että ulkopuolelta vyötäröä myöten märkä tyttö oli haalarin sisällä aivan rutikuiva. Heijastimia on paljon ja värivaihtoehdot ihania (tosin me oltiin niin myöhässä että oranssit ja kirkkaanvihreät oli jo loppu). Ostettiin reilu koko joka menee nytkin ainakin alkutalven, eikä hoikka ja siro tyttö siltikään hukkunut kiristysnauhojen ansiosta haalariin.
Joko sanoin että tykätään!! 😀 Reimaa ollaan kokeiltu yksi talvi, siitä en tykännyt. Oli kyllä käytetty, mutta siltikään ei pitänyt kylmää kovin hyvin ja polvetkin kastui, vaikka pakkasta olisi ollut vielä lähemmäs kymmenen astetta. Oli lisäksi jotenkin ihan väärän mallinen meidän pienelle tytölle, lahkeet jäi lyhyeksi vaikka vyötärölle olisi mahtunut toinenkin E. 😀
Iina M.
Kiitos vinkistä! Tuo kyllä hankaloittaa haalarin löytämistä, kun lapset voivat olla niin eri mallia keskenään, ettei isommilta sisaruksilta voi välttämättä periä tai kaveriäidin vinkkiin luottaa. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. 🙂