Tiedättekö yhdyssanat, jotka koostuvat kahdesta yhdyssanasta, joissa on puolet samaa? Esimerkiksi lapsiveden ja vesisängyn yhdistämällä saa lapsivesisängyn. Tämä tuli mieleeni, kun muistelin, mitä melkeinpä tasan vuosi sitten tapahtui. Tai no, seitsemän tunnin päästä, mutta ei se kai ole niin justiinsa. Otsikosta pitää kyllä sanoa vielä sen verran, että ihan synnytyskuvia (tai siis ponnistuskuvia) en sentään postaa, mutta kuvia, jotka on otettu sinä aikana, kun synnytys on lapsivesien menolla alkanut. Saa viilata pilkkua, jos siltä tuntuu.

Vuonna 2014 heinäkuun 18. ja 19. päivän välisenä yönä, melkeinpä tasan vuorokauden vaihtuessa lorahti. Muistan tilanteesta ja sitä seuranneista tunneista kotona hyvin vahvasti seuraavat asiat:

  • kun minä itkin täysin hysteerisenä tulikuumassa suihkussa, mies pakkasi rauhallisena sairaalakassia. Hän kyseli välillä minulta, mitä tahdon mukaan ja käytti apuna listaa, jonka olin aiemmin tehnyt.
  • morkkistelin siitä, kuinka paljon vettä valui hukkaan, kun istuin suihkussa. Mutta kun sattui niin järjettömän paljon eikä mikään muu helpottanut oloa.
  • elokuva, jonka alkutekstien aikana lapsivedet menivät, oli Last Vegas. Katsoin leffan myöhemmin, mutta eipä ollut erityisen hyvä pätkä.
  • sain kokea ensimmäisen supistuksen koko raskauden aikana vasta yöllä lapsivesien tulvittua parisänkyymme. Valitettavasti kokemus ei päättynyt yhteen supistukseen, vaan en saanut nukuttua koko yönä supistusten vuoksi.
  • mietin, kuinka kaikilla muilla äideillä on varmasti luksuslaukku tai muu aivan erityinen laukku sairaalakassina, mutta minulla on blogin kautta saatu Kånken-reppu, vaikken ole mikään Punavuori-hipsteri. Tosin asuin kyllä Punavuoressa.
  • kauhistelin, miten selviän synnytyksestä, kun kotona otettu Panadol ei auttanut yhtään supistuksiin.
  • aamulla matkalla sairaalaan mietin Kovasen autossa, miten paljon hävettää, jos lapsivettä tulvii jättisiteen läpi penkeille. Mies otti ystävällisesti valokuvan tästä mietintähetkestäni. En muuten yritä poseerata mitenkään seksikkäästi huulet raollaan, vaan puhallan juuri ilmaa ulos suustani supistuksen aikana.

11720135_10153259905093283_1599050663_n 11756547_10153259905128283_1137810299_n

Että sellaisia muistoja! Olen selaillut tässä ihan urakalla vanhoja kuvia ja postauksia. Jos tahdotte lukea virallisen synnytyskertomukseni, sen ensimmäinen osa löytyy täältä, toinen osa täältä, kolmas osa täältä ja neljäs osa täältä. Linkittelin nuo postaukset keskenään niin, että postauksesta toiseen on helppo liikkua. Synnytyskertomus tuntuu olevan tärkein osa vauvablogia, joten pitäähän sitä tuon tärkeän tarinan lukeminen tehdä mahdollisimman sujuvaksi. Päätetään tämä muistelu vielä vauvablogihistoriani hirveimpään kuvaan minusta. Mukavaa viikonloppua kaikille, ja kuvaterveiset suunnilleen vuoden takaa päivystysosastolta suhteellisen turvonneelta ja pahantuuliselta ensisynnyttäjältä! 😀

11748804_10153259905063283_206189136_n