OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja niin tuli aika hankkia pojalle aurinkolasit. Lueskelin, että aurinkolasien tulisi sisältää CE-merkintä, joka on kuulemma siitä helppo tarkistaa, ettei Suomessa saa olla myynnissä kuin CE-merkinnän saaneita laseja. Toinen tarkkailtava asia on se, että laseihin liimatussa tarrassa lukee 100% UV-suoja. Pelkkä UV-suojamerkintä ei siis riitä, vaan 100% on ilmoitettava myös. Olemme nyt treenailleet lasien käyttämistä sisällä muutamillakin testikappaleilla. Päätin, että jos Nöpsy oppii pitämään laseja, ostan optikkoliikkeestä “kunnon” aurinkolasit pojalle jo täksi kesäksi, mutta tähän mennessä lasit on heitetty jo muutaman sekunnin käytön jälkeen nurkkaan. Reimalta saadut pinkit Ulappa-aurinkolasit ovat siitä mukavat, että niissä on kuminauha, jonka ansiosta lasit pysyvät normaalia mallia paremmin lapsella päässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tummat aurinkolasit taas on ostettu joko Lindexiltä ja KappAhlista viikko sitten. Pidän näiden mallista enemmän kuin noiden toisten, mutta eivätpä nämäkään pysy vauvan päässä. Ajattelin käydä optikkoliikkeessä tarkastelemassa aurinkolasivalikoimaa, josko sieltä löytyisi kivempi malli, josta poikakin pitää. Mietin, että optikkoliikkeestä ostettujen lasien linssitkin taitavat olla laadukkaampia kuin näiden meidän harjoittelulasien. Maalaisjärki ainakin väittäisi niin, mutta varmaksi en tiedä, mitä aurinkolaseilta vaaditaan, että niitä saa myydä. Äiti-kollegat, hoi! Onko täysi mahdottomuus saada vähän alle vuoden ikäinen lapsi pitämään aurinkolaseja? Mitä merkkiä teillä on tämän ikäisillä suosittu? Vinkkejä otetaan vastaan!

Nimim. en jaksaisi nostaa maasta enää yksiäkään aurinkolaseja -87

OLYMPUS DIGITAL CAMERA