Näyttökuva 2015-06-23 kello 14.51.09

Uusimmat pituus- ja painokäyrät, olkaapa niin hyvät. Kiitos kaikista peukuista, joita olette ilmassa heilutelleet puolestamme, sillä Nöpsyn paino saatiin kuin saatiinkin nousemaan yli kahdeksaan kiloon. Neuvolakäyrien mukaan mennään vieläkin miinuskäyrillä, mutta ei enää niin paljon. Säästyimme siis verikokeilta, ylimääräiseltä stressiltä ja siltä ruokakyttäämiseltä, joka on tuntunut erityisen ahdistavalta viime aikoina. Ylimääräisen 10-kuukautisneuvolan ja eilisen vielä ylimääräisemmän 11-kuukautisneuvolan välissä pojalle tungettiin vaaleaa paahtoleipää suuhun tasaisin väliajoin, välipaloja syötiin useita päivässä ja jotenkin koko ruokatouhu meni tyrkyttämiseksi. Päätin jo silloin, että jos paino on punnituksessa okei, palaan tasaisiin ruokailuväleihin takaisin. Neuvolassa oltiin samaa mieltä. Poika on vain pieniruokainen, ja kyllä meillä se tämänikäiselle suositeltu 4,5 desilitraa tulee imetyksen lisäksi syötyä kiinteitä joka päivä.

Nyt on olo helpottunut ja voin palata takaisin normaaliin arkirytmiin, jossa poika syö sen, mitä jaksaa eikä tarvitse pelleillä tai “huijata” lasta syömään. Toimivathan ne jipot, mutta mieluummin jatkan omaa polkuani. Katsotaan sitten 1-vuotisneuvolassa, mihin polkuni on johtanut. 🙂