OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mistäpä muusta sitä kirjoittaisi sadepäivänä kuin siitä, miten auringolta kannattaa suojautua. Tästä syystä postauksen kuvat ovat vähän improvisoituja. Ensimmäisessä ACO SUN -aurinkotuotteiden ja Bella-blogien yhteistyökampanjapostauksessa kirjoittelin auringon haitoista iholle. Jos ette ole ehtineet lukea tekstiä vielä, käykääpä lukemassa se äkkiä. Tai jos aika on kortilla, kurkistakaa edes postauksen video. Toinen postaukseni taas käsitteli ACO SUN -tuotteiden uusia pakkauksia ja meidän perheemme suosikkituotteita. Minä olen jo siirtynyt korkeammista suojakertoimista edellisessä postauksessa esiteltyä “rusketuksen parantajaa” fanittamaan, sillä pohjarusketus on nyt kunnossa. Pitkille rantapäiville ottaisin mukaan korkeammat suojakertoimet, mutta vauva-arjessa auringonottoni kestää maksimissaan tunnin kerrallaan noin kerran viikossa, joten tämä kymppi riittää jo minulle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAaco sunOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesä tuo mieleen auringon, vaikka aurinko on läsnä vuoden ympäri. Jotenkin vaan vihertyvä luonto ihmisten vähenevät vaatteet ja muut keväänmerkit konkretisoivat sen, että nyt on aika nautiskella auringosta. Varsinainen auringonpalvonta on jäänyt historiaan, kun yksinäisiä hetkiä makoilulle pyhitettäväksi ei enää oikein ole. Elämässäni on kuitenkin tiettyjä tilanteita, joissa sekä omia että vauvan aurinkosuojia on pakko miettiä. Tänään ei ole sellainen tilanne, kun katselen ulko kiiltäviä sateisia katuja, mutta toivottavasti tänäkin kesänä näitä hellepäiviä tulee vastaan. Helteistä meillä nautiskellaan UV-vaatteiden kanssa. Koko lasta ei kuitenkaan voi vaattein peittää ja jotkin alueet vaativat kunnon suojauksen  auringolta (kuten esimerkiksi kasvot). Varjossakin ruskettuu eli vaikka lapsen pitäisi varjossa UV-vaatteet päällä, aurinko pääsee silti ihokontaktiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ACO SUN -aurinkosuojatuotesarja tarjoaa erilaisia aurinkosuojia laajalla aurinkosuojakerroinvalikoimalla sekä lapsille että aikuisille. Lapsille voiteita löytyy sekä yhdistelmäsuojalla että vain fysikaalisella ja partikkelifiltterillä. Lasten tuotteista jää iholle valkoinen kalvo, jonka avulla näkee, että tuotetta on tosiaan levitetty kaikkialle. Alempana postauksessa on kuvasarja, jossa voidetta levitetään vasempaan jalkaan. Siitä näkee, miltä suojavoide iholla näyttää. Kyselin ympäriinsä ja lueskelin artikkeleita aiheesta päätyen siihen johtopäätökseen, että alle puolivuotiaita vauvoja pidetään poissa suorasta auringosta ja suojataan vaattein, mutta yli puolivuotiailla voi jo käyttää aurinkosuojavoiteita, vaikka suojaus tapahtuukin vielä pääasiallisesti vaattein.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAaurinkovoide vauvalleOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihan kokonaan vauvaa on tosiaan vaikea suojata vain vaatteilla, joten aurinkosuojavoiteilla on hyvä täydentää suojaa. Paino sanalla täydentää, jotta aiheesta ei tarvitse sotia. Nöpsyllä on yleensä käytössä aurinkohattu niskasuojalla (se lärpäke, joka saa lapseni näyttämään muukalaislegioonalaiselta) ja sen lisäksi UV-asu, joka näissä kuvissakin näkyy. Meidän suosikeiksimme lastentuotteista nousivat kokeilussa suojakertoimella 50 varustettu Sensitive Sun Cream -voide sekä näppärä High Protection Sun Stick -puikko, jolla sipaisee nopeasti nenän, poskipäät ja korvanlehdet turvaan auringonsäteiltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Auringonoton jälkeen meidän aikuisten on hyvä muistaa rauhoittaa auringon hellimää ärsyttämää ihoa. ACO SUN -sarjasta löytyy tähän tarkoitukseen Soothing After Sun Gel Cream -voide, joka lupaa viilentää ihoa jopa 24 tuntia geelivoiteen levittämisen jälkeen. Purkista on helppo kauhaista paksuhkoa voidetta käteen ja levittää voide sitten iholle. Ajattelin joskus, että suihkutettavat voiteet ovat parempia, kun ne saa suihkuttia selkäänsä ilman levitysapua, mutta suihkutettavat ihon rauhoittajat eivät yleensä ole tarpeeksi paksuja ja tehokkaita, koska niiden pitää mahtua suihkutusosan läpi. Siksi tällä osastolla tuubi tai purkki takaa koostumuksen, josta pidän.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Psst! Tuotteisiin liittyvä arvonta löytyy TÄÄLTÄ, jos perheenne aurinkotuotetilanne ei ole vielä kunnossa. 🙂