Melkeinpä ainoa kuvat, jotka ristiäisistä eivät menneet pilalle, olivat minun ottamani kuvat tarjoiluistamme. Onneksi tajusin kuvata keittiön pöydän ennen juhlien alkua, muuten olisi jäänyt tämänkin kauneus taltioimatta. Päätimme jättää pöytäliinan laittamatta ja koristella sen sijaan pöydän syksyisillä lehdillä. Kasteen jälkeen, juhlien “alkumaljaksi” tarjosimme kuplivaa Lehtikuohua. Juoma maistui kaikille lapsista aikuisiin kehuja keräten. Maku on kuvailtu hyvin tuolla alkon sivuilla. Tämä on niin herkkua, että joimme juhlien jälkeenkin Lehtikuohua ihan onnessamme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska kastejuhlaamme matkasi väkeä myös vähän kauempaa kuin vain Tampereen läheltä, tarjosimme suolaista syötävää aika täyttävässä muodossa. Nämä tarjottavat saimme tuttujen kautta, sillä A21 Dining hoiti ystävällisesti suolaisten tarjottavien valmistamisen. Noudimme ruuat saman päivän aamuna, jotta ne olivat mahdollisimman tuoreet. Pöydässämme oli kaksi syksyistä voileipäkakkua, joista toisessa oli rapua, lohta sekä mätiä ja toisessa hirveä sekä sieniä. Kasvissyöjiä joukossamme oli yksi, mutta koska hän oli juhlien isäntä, kasvisvaihtoehdon puuttuminen ei haitannut. Kakut olivat niin komeat, että niiltä, jotka olivat pyöritelleet salaa silmiään, kun kerroin etukäteen voileipäkakuista, putosivat leuat lattiaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jälkiruuaksi tarjottiin makean täytekakun lisäksi hauskoja herkkulusikoita, joissa oli suklaamoussea, hapankirsikoita ja koristeena vielä valkoista valkosuklaalunta. Myös lusikoiden sisältö tuli A21 Diningin taitavilta pojilta. Itse lusikat puolestaan tilattiin Iittalan verkkokaupasta. Suurin osa Taika-astioista, jotka kuvissa näkyvät, on taas lunastettu erään Re:fashion-kampanjan yhteydessä perheemme omistukseen. Voisin kuvitella, että nuo posliinilusikat tulevat olemaan kova sana mm. joulupöydässä puurolusikoina tai vaikka vain koristeina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAlusikatOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kahvit tarjottiin alkuperäisen suunnitelman mukaan lainatuista Muumi-mukeista. Pakko sanoa, että oli jotenkin ihanaa, kun kastepappimme valitsi mukikseen juuri lempeän Hemulin. Juhlapöydän makeasta kakusta teen vielä ihan oman postauksen, mutta meillä väännetään edelleen kotona siitä, kerrotaanko pojan nimeä blogissa vai ei, joten en tiedä, pitääkö tässä blurrailla nimipalikoita ennen kuin postauksen voi julkaista. Olen lukenut miljoona postausta lapsen yksityisyydestä lähiaikoina, mutta pääni on edelleen täynnä ristiriitaisia tunteita. Voi tätä bloggaajan elämää ja rajojen määrittämistä urpojen varalta. :/

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA