OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taapersimme tänään muutaman sata metriä läheiselle kirkolle kastepappiamme tapaamaan. Iloitsin koko matkan, sillä rakastan sateista säätä. Lätäköiden lotina kumppareiden alla ja vaunujen sadesuojaa hyväilevät vesipisarat tiivistävät syksyn syvimmän olemuksen. Kastepäivä lähenee ja jännitys alkaa jo kutitella selkää, mutta ehdottomasti hyvällä tavalla. Suolaiset ja makeat ruuat on tilattu, kastemekon saan huomenna niin kuin myös oman mekkoni, äitini tuo kaikki ne kastepöydän pakolliset tarvikkeet, joita meiltä ei löydy, ja nimi on tuntuu yhtä oikealta pojalle kuin tähänkin asti. Kaikki kutsumamme sukulaiset pääsevät juhliin, sekin on hieno juttu eikä lainkaan itsestäänselvyys.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuljin koko aamun kummi- ja nimimonisteet tiukasti käsissäni, jotta en unohtasi ottaa niitä tapaamiseen mukaan. Onneksi kaikki sujui hyvin. Kastepapin kanssa oli tosin aluksi hieman säätöä, sillä ensin pappi unohti soittaa meille, sitten meille olikin yhtäkkiä varattu kaksi pappia ja lopulta tarina sai vielä hurjan sairastapauskäänteen ja nythän meillä on sitten eri pappi kuin mitä aluksi piti olla Pääasia on, että joku kastaa lapsemme, joten olen ihan tyytyväinen tilanteeseen, kun se viimein saatiin ratkaistua. Kastepappimme on miellyttävä vanha herra. Tämä kirkkoherra on jo kuulemma oikeastaan eläkkeellä, mutta tekee “kastekeikkoja” vielä tarvittaessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juteltuamme kastepapin kanssa kirjoitin itselleni ylös pienen muistilistan sunnuntaita varten. Pelkään unohtavani jotakin tärkeää, joten konkreettinen lista on ihan hyvä idea.

Kastepäivän muistilista hajamieliselle äidille:

  • kastemalja eli mikä tahansa malja
  • kasteliina lapsen pään ja papin käsien kuivaamiseen
  • kynttilä kastekynttilän sytyttämistä varten
  • kastemekko lapselle
  • kastepöytä
  • (raamattu)
  • (valkoinen liina kastepöydän päälle)
  • (kukkia kastepöydälle)

Malja ja liina taitavat tulla vanhemmiltani, samoin kynttilänjalka. Kaikkia noita on käytetty omassa kastejuhlassani aikanaan. Itse kynttilä pitää muistaa sunnuntaiksi ostaa. Kysyin raamatusta papilta ja se ei kuulemma ole pakollinen. Muutenhan sen siirtäminen kirjakaapista kastepöytään ei olisi iso homma, mutta en koskaan muuttanut kirjalaatikoitani tähän asuntoon. Virsien kanssa olen eniten lirissä, sillä en keksinyt ainuttakaan laulua, joka ei avaisi itkuhanoja. Siksi virsinämme taitavat olla “Ystävä sä lapsien” ja “Jumalan kämmenellä”. “Maan korvessa kulkevi” on mielestäni ihana, mutta tukehdun itkuräkään, jos se lauletaan. Nyt lähden metsästämään pojan tuttia jostakin vaatevuorten uumenista. Palaillaan pian kantojuttujen merkeissä. Omasta bingolapustani on rastittu jo neljä kohtaa! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Stokke Xplory -vaunut ja Hai-kumpparit saatu)