Huomenta! Olemme mummolassa, ja aamu alka sarastaa. Aamuimetyksen jälkeen, tällä kertaa suunnilleen kello 6 aikaan, poika jää isänsä viereen nukkumaan ja minä raahaudun vessaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Häädän edellisen käyttäjän, joka on aika karvaista sorttia, pois ja pesen hampaani sekä kasvoni. En normaalisti nouse ihan näin aikaisin,  mutta olemme lähdössä katsomaan taitoluistelua Hämeenlinnaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Niinpä laitan itseni kuntoon, syön nopean aamupalan, herätän unisen mieheni ja pakkaan pojan lämpimästi autoon. Sitten istahdan aamukahvi kädessä auton takapenkille turvakaukaloa vahtimaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajamme kauniissa syyssäässä kohti määränpäätämme. Pian olemmekin Hämeenlinnassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarkistamme vielä, että pienelle luistelijatytölle ostamamme pehmo on mukana. Minä imetän vauvan ja siirrymme sisälle jäähalliin. Kiinnitämme turvakaukalon vaunurunkoon, sillä sen kanssa on helppo rullailla hallilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tytön hienon esityksen jälkeen juomme porukalla kahvit tytön perheen kanssa ja juttelemme hetkisen. Poika seurustelee välillä isänsä sylissä ja nukkuu välillä kaukalossaan. Turvakaukalo on lainassa meillä, mutta komea, kokomusta Stokken runko on oma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävelemme hieman jäähallin kauniissa ympäristössä, minkä jälkeen heitämme hyvästit ja lähdemme kohti mummolaa. Matkalla vastaan tulee Iittala-myymälän kyltti ja päätämme poiketa siellä nopeasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiedättekö, kun joku sanoo, ettei hänestä saa julkaista kuvaa, koska hän näyttää siinä kamalalta? Minun kohdallani sillä lauseella ei kerjätä kehuja, vaan näytän oikeasti kamalalta. Todiste tuossa yläpuolella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kylmäkoskella kokkailen koko perheelle feta-oliivipullia tomaattikastikkeessa ja pastaa. Sillä aikaa äitini ja lapsen isä viihdyttävät vauvaa. Rassukka rakastaa niin tuota vihreää paperikassia, että viihtyisi vaipanvaihtopaikalla vaikka koko päivän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruuan jälkeen käymme kävelemässä vaunulenkin ja poika jää ulos nukkumaan. Minä katselen hetken televisiota, mutta pidän perheemme “itkuluurin” eli Alcatelilta saadun hienon Alpha Idol -puhelimen lähelläni. Olen asentanut siihen Nabbylta saamamme itkuhälyttimen, joka on vaunuissa pojan lähellä. Se on siitä hyvä hälytin, ettei ota ollenkaan häiriötä naapureiden itkuhälyttimistä, sillä mummolan vieressä on valehtelematta vauvaperheiden tukikohta. Hälytin vahtii myös vaunujen lämpötilaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vauva vetelee sikeitä ja lähdemme mieheni kanssa järvelle kuvaamaan videota toiseen blogiini. Pojan mummi jää vahtimaan itkuluuria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun palaamme rannasta, poika on hereillä ja huutelee meille leikkimatolta tervehdykset. Pikkusiskonikin on ajellut kylään. Koska vauvalla riittää viihdyttäjiä, lajittelen Finski-kissan kanssa kirpputoritavaroita olohuoneen lattialla. Mies tekee koneella töitä seuranani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka poika viihtyy tätinsä kanssa hyvin, nappaan hänet seurakseni keittiöön, kun teen omenapiirakkaa. Mies on lopettanut työnsä ja taiteilee minulle nyt uutta banneria räpsystä, jonka otti rannassa videon yhteydessä. Kun piirakka paistuu uunissa, istahdan miehen seuraksi katsomaan töllöä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alkaa iltaimetys. Muutaman tunnin ajan vuorotellen syötän poikaa ja vaihdan pissavaippoja. Lopulta, joskus kello 21-22 välillä vauva nukahtaa ja kannan hänet sänkyyn. Jäämme vielä miehen kanssa syömään voileipää ja katselemaan telkkua. Lopulta meidänkin on aika mennä pojan viereen nukkumaan. Hyvää yötä! 🙂