Pesin eilen koneellisen valkoista ja vaaleaa vauvapyykkiä. Tunnemyrskyn keskellä pienet sukat saivat kyyneleet virtaamaan poskille. Jotenkin pikkuisten vaatteiden asettelu kuivaustelineelle jysäytti päähän ajatuksen, että kohta meillä on vauva. Ei sellainen vauva, joka kulkee kätevästi mukana masussa ja jonka voi muutamaksi minuutiksi jopa unohtaa kokonaan, vaan ihan oikea vauva. Sellainen, jolle annetaan ruokaa, kun vauvalla on nälkä, ja jolle vaihdetaan vaatteet, kun ne likaantuvat. Odotuksen ja jännityksen lisäksi pyykinpesuhetkessä oli läsnä pelko. Pelko siitä, etten tule selviämään vauva-arjesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pyöräytin valkopyykkikoneellisen ekologisten pesupähkinöiden kanssa minimiannostelulla. Koneelliseen pyykkiä tarvitaan 3-6 pesupähkinää, joten yhdestä pähkinäpaketista riittää n. 60 pesukertaan. Jos pesupähkinät eivät ole vielä tuttuja, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Tilasin omani Hyvinvoinnin tavaratalosta*, jossa paketin hinta on normaalisti 6 euron paikkeilla, mutta nyt paketti on tarjouksessa vain 4,5 euroa. Pesupähkinät sopivat erityisen hyvin vauvapyykin ja allergisten tai herkkäihoisten ihmisten pyykkien pesemiseen, sillä pesupähkinöiden saponiini on luontainen pesuaine, joka sopii myös käsinpesuun. Pesupähkinöiden kanssa ei tarvitse huuhteluainetta, sillä nämä pähkinäallergisillekin sopivat pähkinät jättävät pyykin pehmoiseksi. Käytetyt pähkinät voi hävittää biojätteen seassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lukijani Hanski, joka on muuten aivan ihana tyyppi, lahjoi vielä toistaiseksi syntymätöntä lastani jo vähän aikaa sitten sukkayllätyksellä. Sain sekä itse tehtyjä villa- että bambusukkia vauvalle hieman eri kokoisina. Tykästyin erityisesti bambusukkiin niiden materiaalin vuoksi ja ehkä myös siksi, että ne päätyvät meillä kokonsa vuoksi villasukkia aiemmin käyttöön. Hanski ohjeisti vielä vauva-amatööriä sukkien käytössä näin ihanasti:

Micro- ja minikoon bambusukat Novitan Bambu –lankaa, jonka saa pestä 60°C konepesussa. Tässä on vielä linkki lankaan. Kesäkelissä bambusukat ovat varmasti kivat, mutta ne mahtuvat myös villasukan sisälle. Uskoisin sen olevan hyvä mahdollisuus, jos haluaa villan lämpöä ja silti bambun pehmeyden pikkujalan ihoa vasten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pyykkipäivä herätti tunteita laidasta laitaan. Harmi, ettei vauvoille taida toimia sama logiikka kuin meille naisille. Olisihan se nyt liian helppoa, jos huonon päivän voisi pelastaa vain vetäisemällä villasukat jalkaan ja ottamalla rennosti. Aion silti kokeilla, jos näissä sukissa olisi sellainen taika, että vauvalle tulisi niistä turvallinen ja hyvä olo. 🙂

(*affiliate-linkki)