Listasin vähän aikaa sitten itselleni ylös, missä järjestyksessä aion isommat vauvantarvikkeet hankkia. Kaikki ei kuitenkaan tälläkään kertaa mennyt niin kuin suunnittelin, vaan osa tavaroista tulikin hankittua jo etukäteen. Osa tärkeistä tavaroista taas puuttuu vielä, vaikka kaiken olisi varmasti hyvä olla jo valmista, jos pikkuinen sattuu syntymään etukäteen kuten arvaillaan. Tavallaan se ei haittaa mitään, sillä mies on ihan vapaana ostosreissuja varten minun ollessani synnytyslaitoksella. Kuvituksena postauksessa on satunnaisia varustevaihtoehtojamme, joten niihin ja niiden merkkeihin ei kannata liiaksi kiinnittää huomiota. Merkkivinkkejä otetaan toki tuttuun tapaan vastaan, sillä enemmän te näistä asioista tiedätte kuin minä. 🙂

vauvantarvikkeet1

Hyvä olla kotona odottamassa…

… kantokoppa alias turvakaukalo. Joka ei kylläkään odota kotona, vaan jolla pikkuinen tuodaan synnytyslaitokselta kotiin. Mutta ymmärsitte ehkä pointtini. Mietin jo etukäteen, että kun meillä ei autoa ole, niin voisin lainata kaukalon äidiltäni, joka on varsin näppäränä mummelina(:D) sellaisen jo mummolaan kuulemma hankkinut. Päädyin tosin sitten saamaan kaukalon lainaksi eräältä PR-toimistolta kotiutumisreissua varten, koska sitä ei tarvita kesällä kuvauksissa.

… vaunut. Näistä vähän taistellaan miehen kanssa, mutta nyt alamme olla jo samoilla linjoilla vaunujen ominaisuuksista. Välillä toivoisin, että miestä kiinnostaisi vauvan varusteleminen vähemmän, sillä vaunujen väristä meinasi tulla kunnon vääntö. Ongelma kuitenkin ratkesi kuin itsestään, kun saimme kuulla niin upeasta väriyhdistelmästä, ettei sitä ole edes myynnissä vielä. Palaan vaunuasiaan ihan oman postauksen kanssa.

… kylpyamme ja sen mukana kylpytuki ammeeseen. Pieneen tilaan mahtuva ja helposti mukana liikkuva FlexiBath(?) on ostoslistalla. En ole aivan varma, onko tuo FB yleisnimitys joustavalle, kokoontaitettavalle ammeelle vaiko jonkin tietyn merkin ammeen nimi, mutta meillä ei siis ole merkkiä tiedossa. Tähän samaan kohtaan voisin ympätä äitiyspakkauksessa tulleen kylpylämpömittarin, kylpyöljyn ja muut, mutta koetan keskittyä tässä postauksessa niihin ns. isoihin tarvikkeisiin.

… rintapumppu. Vaikka muut äidit ovat korostaneet pumpun tärkeyttä, tästä en tiedä vielä sen enempää. En tunne merkkejä, en ominaisuuksia. Aika näyttää, kuinka imettämishommat sujuvat ja miten maitoa tulee. Tietysti toivon, että hyvin ja paljon. Tämänkin laitteen voisi siis kai siirtää myöhemmin-listalle, mutta jollakin tapaa koen tämän niin tärkeäksi, että halusin hankkia tämän jo etukäteen.

vauvantarvikkeet2

Vielä kotiutumisen jälkeen hankittavissa…

… pinnasänky reunapehmusteineen, patjoineen ja peittoineen. Kuulin villiä huhua, että vauvat viihtyvät hyvin myös äitiyspakkauksen laatikossa, jos pinnasänkyä ei ole heti tarjolla. Sänkyä ei ole ollut varaa ostaa ja jos ei olekaan vielä muutamaan kuukauteen, siirrymme pahvilaatikon jälkeen lainasänkyyn. Muutamallakin serkullani pitäisi olla sänky vapaana niihin aikoihin, kun vauvan on määrä syntyä.

… sitteri. Yritin jo kerran googlailla suosituksia siitä, mitä malleja kannattaa suosia ja mitä vältellä, mutta jotenkin päädyin aina verisiin väittelyihin siitä, miten sitterissä vauvat lonkat vääntyvät sijoiltaan ja äiti-lapsi -suhde tuhoutuu kokonaan. Mistähän niitä järkeviä ajatuksia löytyisi, kun meidän perheessä kuitenkin käytettiin pikkusiskollani sitteriä ja siitä tyypistä kasvoi lonkkaviaton ja normaali teini? Ehkä kaivelen sen vanhan mallin jostakin varastolta esiin. 😉

… hoitopöytä. Joku ehkä väittää, että tämä kannattaisi olla olemassa jo ennen vauvan saapumista. Niin kannattaisikin, mutta lohdutan itseäni ajatuksella, että pesukoneen päällä mahtuu hyvin vaihtamaan vaipat siihen asti, kun löydän jostakin edullisen ja muutenkin ominaisuuksiltaan miellyttävän (eli tähän epäloogisimpaan asuntoon ikinä sopivan) hoitopöydän. Tori.fi-sivuston selailu jatkukoon!

… “kantoasia”. Tästä olen itse asiassa jutellut jo yhden nettikaupan kanssa. Kantoreppua aion testata ehdottomasti, mutta myös liina kiinnostaa kovasti. Ja jos sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy muita kantoliinasta kiinnostuneita, mietimme myös, jos järjestäisimme minulle ja lukijoilleni kantoliinaopastuksen joskus elokuussa. Miltäs kuulostaisi?

… syöttötuoli. Tämän saatan ehkä yhdistää sitterin kanssa, sillä Stokken Steps jäi tästä postauksesta kummittelemaan mieleeni. Toisaalta Tripp Trapp on kerännyt paljon kehuja ja siihen sopivia lisäosia löytää käytettyinä mukavan edullisesti. Palailen näihin pohdintoihin myöhemmin, sillä syöttötuolia ei taideta vastasyntyneen kanssa aivan heti tarvita. Ellen sitten synnytä kahdeksankiloista, heti synnytyslaitoksella villisian lihaa vaativaa jättiläisvauvaa. *koputtaa puuta*

(kuvituskuvat valmistajilta)