1

Tekisi mieli lällättää omalle peilikuvakuvalle, sen verran karmivalta se nykyisin näyttää. Moni kehui, miten hiukset ja kynnet kasvavat upeiksi raskausaikana, mutta minun kohdallani tästä ennusteesta jäi puolet toteutumatta. Kynnet ovat kyllä kovat ja uskomattoman pitkät, jopa hieman liian. Koen nimittäin varsin ällöttävänä sen, kuinka paljon likaa pitkien kynsien alle jää ja kuinka niitä täytyy koko ajan jynssätä kynsiharjalla. Käsin ei voi vaivata taikinaa, näpyttää tekstiviestiä tai oikeastaan tehdä muutakaan kynsien ollessa tiellä. Hiukseni taas ovat ensimmäistä kertaa koskaan oikeasti ohuet ja hamppumaiset koko pituudeltaan.

Hiusten lisäksi raskaudesta kärsivät myös huuleni. Rohtuneet huulet ovat lievemmässä muodossa kyllä tuttu ilmiö varsinkin näin talvisin, mutta tässä raskausversiossa huulten limakalvot ovat haavaumilla ja puhuminenkin sattuu. Ja niin, tähän ei auta edes Bepanthen-taikavoide, joka parantaa normaalisti kaiken kupasta särkyneeseen sydämeen. Poikaystävä haki kaupasta kolme erilaista huuliravaa, joita yliannostelen huulilleni vuorotellen öin ja päivin. Kylmä limutölkki on silti helpotuksista suurin, kun sitä painaa huulia vasten. Voikohan tästä päätellä vanhan kansan ennusteiden mukaan, että tyttö todellakin vie äidin kauneuden ja todeta, että sitä taitaa pieni nainen kasvaa sisälläni? Vai johtuukohan tilanne puhtaasti B-vitamiinin liian vähäisestä saannista vai onkohan tässä taustalla jotakin muutakin? En tahtoisi alkaa sellaiseksi sekopäämammaksi, joka rynnii neuvolaan heti, kun ilmenee jotakin normaalista poikkeavaa! :D”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA