Ensimmäisessä perhevalmennustapaamisessa sain neljän muun odottajan kanssa tehtäväksi keksiä tsemppilause loppuraskauden ajaksi miehillemme. Päädyimme kuitenkin höpöttelemään mielialojen joskus rajustakin vaihtelusta ja mammajoogasta. Jooga-asia jäi vaivaamaan ja googlettelin heti kotona aihetta. Löysinkin joogasalin, joka ohjaa äitiysjoogaa Fredrikinkadulla. Meille odottajille oli tarjolla yksi tunti maanantaiaamuna ja toinen torstai-iltana, ja päädyinkin ostamaan viiden kerran joogapassin itselleni. Päätin keskittää käyntini maanantai-aamuihin, koska äitiysvapaalla aamuisin olisi aikaa. Äitiyslomalaisen saavat muuten noita kausikortteja alennettuun hintaan opiskelijoiden ja työttömien ohella, arvostan!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA  P1010010

Purna Yoga Helsinki -sivustolla tuota kokeilemaani äitiysjoogatuntia kuvaillaan näin:

YOGA FOR PREGNANCY AND BIRTH

Yoga is one of the best forms of exercise during pregnancy; a gentle, safe means of keeping the body toned and supple without strain, of keeping aches and pains away and energy flowing, of relaxing mind and body, and preparing for the physical demands of birth – and motherhood itself. There is a great focus on supporting the preparation for labour, but most of all the emphasis is on preventive care and laying the best possible foundation in the transition to parenthood.

Each pregnancy is unique and special attention is given to each new mother, whether she is having her first baby or she is a busy mother already. You will learn techniques to relax, re-energize, centre yourself and connect with your baby. You will be able to do both breathing exercises and physical movements to relieve discomfort, move safely, and position both yourself and your baby optimally. All yoga postures and breathing exercises are adapted / designed for pregnancy from classical Hatha-yoga. Pregnancy Yoga is gentle and safe for all women, whether new to Yoga or with years of practice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen joogatunti oli tämän viikon maanantaina ja siitä jäi kyllä todella hyvät fiilikset. Sali oli kaunis ja viihtyisä, ryhmämme oli pienehkö (vain kahdeksan odottajaa) ja ohjaaja oli aivan ihana! Tajusin vasta suunnilleen puolivälissä tuntia, että ohjaaja ohjaa englanniksi, kun vastaan tuli ensimmäinen sana, jota piti hieman miettiä. Ohjaaja kierteli korjaamassa asentojamme ja auttoi muutenkin. Ainut, mistä voisin “varoittaa” kokeilijoita tuon opetuskielen lisäksi on lähikontakti. Jos ahdistut ajatuksesta istua selkä toisen odottajan kanssa vastakkain, käsi kädessä ja vielä samaan tahtiin hengittäen, tämä tunti ei ehkä ole sinulle. Noita pariharjoituksia tehtiin muutama tunnin aikana, mutta pääasiallisesti asanat tehtiin yksin oman masun kanssa.

Minuun tämä mammajooga kyllä kolahti – olipa ihana löytyy uusi harrastus äitiysvapaalle! Kuulin myös, että jos vauva syntyykin etuajassa, odotusjoogatunnit voi korvata vauvajoogatunneilla eikä etukäteen maksettu kortti mene hukkaan. Iso plussa tulee myös siitä, että tunneille voi ilmoittautua näppärästi netissä. Oletteko te kokeilleet mammajoogaa? Tykkäsittekö? 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(treenitoppi saatu Merreliltä)